Kampvalg i DJ om næstformandsposten. Mød kandidaterne.

30.03.2023

Der er lagt op til kampvalg om næstformandsposten i DJ. Kreds 1 har derfor inviteret de to spidskandidater til valgdebat for at høre, hvordan de vil kæmpe for din fremtidige fagforening. Særligt forbedringer af en stadig større gruppe af medlemmer, som ikke er på overenskomster, bliver et centralt valgemne.

Gør DJ nok for den stadig større freelancegruppe og medlemmer uden overenskomster i DJ? Det mener HB- og forretningsudvalgsmedlem, 42-årige Elisabeth Hamerik Schwarz ikke.

Derfor har hun nu meldt sig på banen i forsøget på at erobre næstformandsposten ved det snarlige delegeretmøde i Dansk Journalistforbund. Nuværende næstformand Allan Boye Thulstrup er glad for Elisabeths demokratiske udfordring, men ønsker og regner med at beholde sin politiske toppost.

Elisabeth Hamerik Schwarz, Foto: Stine Tidsvilde / Allan Thulstrup, Foto: Benita Marcussen

Elisabeth Hamerik Schwarz, Foto: Stine Tidsvilde / Allan Thulstrup, Foto: Benita Marcussen

Kom og hør de to kandidater argumentere for den fremtidige retning af din fagforening, når Kreds 1 inviterer til valgdebat. Benyt samtidig lejligheden til at stille dine kritiske spørgsmål eller bring dine gode ideer og forslag i spil. Her lidt pointer som optakt til debatten.

Elisabeth Hamerik Schwarz: Vi skal bekæmpe virksomhedsoverdragelser, sikre overenskomster og fællesaftaler for kommunikatører og sammenlægge overenskomster, så vi kan frigive ressourcer til at forbedre forholdene for selvstændige og freelancere, og så skal vi samarbejde med andre fagforbund især på det område, fordi vi sammen er stærkere. Vi skal agere og reagere og atter blive kendt som det fagforbund, der kæmper for medlemmerne – uanset faglighed og ansættelsesforhold.

Allan Thulstrup: Forholdene for freelancere og selvstændige skal forbedres, og jeg er glad for, at det bliver en central del af debatten op til og på delegeretmødet. Der er sket fremskridt på en lang række områder de seneste år, og den udvikling skal fortsætte. Vores indsats skal være i to spor – vi skal hjælpe den enkelte med rådgivning og sparring, efteruddannelse og retssager, og vi skal kæmpe for endnu flere kollektive aftaler.

Tid og sted:
Onsdag den 19. april, kl. 17 – 18:30 i Kunstforeningen på Gammel Strand.

Dette arrangement er for medlemmer af Kreds 1. Deltagelse er gratis.

Onlinetilmelding her.

Arkiver