Kredskino dykker ned i CPH:DOX programmet med en visning af filmen ‘Name of the game’. Efter filmen følger en diskussion om magtens væsen med erhvervspsykolog Louise Dinesen og radiovært og kulturforsker Torben Sangild.
Om filmen:
Trond Giske, en af Norges mest lovende politikere er tæt på at blive den næste statsminister, indtil afslørende historier om hans fortid dukker op i kølvandet på #MeToo bevægelsen. NAME OF THE GAME (Trond Giske – Makta Rår) giver et unikt indblik i en betændt kultur, hvor den politiske magt hersker, forblinder og fastholdes gennem fortielser, tavshed og løgne.
Det er over 20 år siden, at filminstruktør Håvard Bustnes første gang fik ideen til at lave en film om Trond Giske, en af Norges mest lovende unge politikere. Det skulle være en film, som ville følge den energiske unge politiker gennem hans fremadstormende politiske karriere, fra tiden som ungdomspolitiker, til ministerposter og slutte med at vise ham i rollen som statsleder. Men Giske svarede aldrig på filminstruktørens henvendelser.
I løbet af årene fortsatte Giske sin opstigning på den politiske karrierestige, fra leder af Arbeiderpartiets ungdomsorganisation, til Stortingsmedlem, fra Kulturminister til Handel- og Industriminister og endelig helt tæt på magten, som næstformand i Arbeiderpartiet. Alle talte om hans succes og hans store politiske talent, men så begyndte der at opstå nye og vedvarende rygter om kvinder og upassende adfærd. Hvordan kunne det lade sig gøre, at disse historier blev ved med at dukke op? Og hvorfor blev baglandet ved med at ignorere og bagatellisere dem?
Snart brød verden i brand, et voldsomt pres fra medierne, hemmelige tips, videolækager og påstande om interne magtkampe tvang Giske til at trække sig som næstformand for Arbeiderpartiet.
Se filmens trailer her: https://www.youtube.com/watch?v=b71LOE0WBg8
Efter visningen taler vi med Torben Sangild og Louise Dinesen om filmen og videre herfra til en diskussion af magtens væsen og virkning. Magten skal ikke kun ses i perspektiv af #MeToo bevægelsen, men magt overordnet. Hvad gør den ved dem med magt og ved os uden? Sangild og Dinesen har hver især, over længere, tid beskæftiget sig med fænomenet magt. Studier peger bl.a. på at folk med magt har en tendens til at tilsnige sig ekstra beføjelser i hverdagen, hvorimod personer uden magt finder sig i overraskende meget for at være i nærheden af folk med magt. Netop her går medieverdenen heller ikke fri. Filmen såvel som en lang række #metoo sager herhjemme har været et tydeligt bevis på dette.
Tid og sted:
Tirsdag den 29 marts kl. 16:45 – 19:05.
Kreds 1 byder på en sandwich og en forfriskning i forbindelse med filmvisningen.
Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved alle afbud efter fristen eller ved udeblivelse. Frist for afbud er den 27. marts. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding, hvor no-show-fee-beløbet på kr. 100 reserveres på din konto.