Kom med behind the scenes i Statsministeriet

13.12.2021

Mette Frederiksen har kun siddet på posten som statsminister i otte måneder, da hun skal træffe den beslutning, som hun ved, ville blive den mest afgørende i hendes livs karriere.

Cover: Politikens Forlag

Cover: Politikens Forlag

Men hvad sker der egentlig den 11. marts 2020, da hun lukker landet ned? Og i hele hendes første år som statsminister, hvor hun skal styre danskerne gennem den største krise siden Anden Verdenskrig?

Anne Sofie Kragh / Foto: Les Kaner

Anne Sofie Kragh / Foto: Les Kaner

Anne Sofie Kragh bliver som den eneste journalist lukket ind i Statsministeriet i de skelsættende måneder. Her får hun eksklusiv adgang til statsministeren og hendes nære stab og har interviewet centrale embedsmænd, oppositionspolitikere og ministre. Det er der kommet biografien – ’Det første år’ – om Mette Frederiksen ud af.

Kom og hør hvordan bogen blev til, hvad sker der i de dramatiske måneder, og hvordan leder vores statsminister landet gennem krisen? Hvem er hendes med- og modspillere? Hvordan agerer hun under pres? Og hvad sker der egentlig bag de lukkede døre, når de afgørende beslutninger træffes?

Tid og sted
Tirsdag den 18. januar, kl. 17 – 19 i Cinemateket i København. Kreds 1 byder på en forfriskning og en sandwich i forbindelse med arrangementet.

Profil:
Anne Sofie Kragh (f. 1972) har skrevet portrætter i 20 år. I 2004 udgav hun den anmelderroste biografi ’Fogh – historien om en statsminister’. Fra 2007-17 var hun portrætjournalist på magasinet Euroman. I 2017 stod hun bag tv-serien ’Statsministrene’ hvor hun over to dage samlede alle tidligere statsministre på Marienborg (Schlüter, Nyrup, Fogh, Thorning, Løkke), og det blev også til en bog. I 2019 skrev hun ’Benedikte – en kongelig prinsesse’ i anledning af hendes 75 års fødselsdag. Bogen havde interview med blandt andre Hendes Majestæt Dronning Margrethe. I 2021 udkom så første bind af hendes biografi om Mette Frederiksen, ’Det første år’.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1.

Onlinetilmelding her.

Arkiver