Drink & Debat: Hvad nu for Ukraines journalister og medier?

14.03.2022

Rusland har angrebet Ukraine, og Europa er i krig. I denne konflikt er information og fake news et særskilt våben. Det gør både journalisterne vigtige – og udsatte. Kampen om at eje sandheden er intens, og Ukraines medier er på hårdt arbejde, for det er både omverden og landets egen befolkning, som har brug for information.

IMS’ Ukraine-ekspert Gohar Khodjayan vil fortælle om de dramatiske dage efter invasionen og hvor medier, faktatjekkere og journalister i Ukraine står i dag.
Gohar Khodjayan kommer også ind på vilkårene for uafhængige medier i Rusland, og hvordan hun ser situationen nu. Gohar Khodjayan taler russisk og ukrainsk og har selv armenske rødder. Hun er IMS’ Ukraine programme manager og har arbejdet med medieudvikling i det østlige Europa gennem en længere årrække.

IMS’ Ukraine-ekspert Gohar Khodjayan / Foto: Angelique Sanossian/IMS

IMS’ Ukraine-ekspert Gohar Khodjayan / Foto: Angelique Sanossian/IMS

Om IMS:
IMS (International Media Support), Nordens største medieudviklingsorganisation, har gennem to årtier støttet uafhængige medier, hvor de er i størst risiko. IMS’ vision er at bidrage til fredelige, stabile samfund baseret på demokratiske værdier ved at støtte uafhængige medier, beskytte journalister samt påvirke de rammer, medierne er underlagt. IMS’ 150 ansatte arbejder i lande ramt af konflikt, politisk transition eller humanitære, sundheds- samt klimamæssige katastrofer. Gennem en kombination af langvarige partnerskaber og hurtige indsatser i krisesituationer bidrager IMS til at flere mennesker har adgang til relevant, kritisk og oplysende journalistik.

IMS har en række aktiviteter i Ukraine – lige fra støtte til lokale medier, træning af fagfolk og journalister til udvikling af dokumentarfilm. En stor del af støtten kommer fra det danske Udenrigsministerium gennem New Democracy Fund.

Tid og sted:
Fredag den 25. marts, kl. 17 – 18 i Kunstforeningen på Gammel Strand i København.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1. Kredsen byder på en forfriskning i forbindelse med arrangementet.

Onlinetilmelding her.

Arkiver