Drink & Debat: Bag om minksagen med Jacob Friberg

3.01.2022

Hvordan afdækker man regeringstoppens og ledende embedsmænds ageren i forbindelse med ordren om, at alle mink i Danmark skal aflives?

Journalist og chef for gravergruppen på B.T Jacob Friberg har netop vundet prisen for Årets Victor, der uddeles af Ekstra Bladet, og er nomineret til Cavlingprisen 2021 for sit indædte og vedholdende arbejde og afdækning af SMS- og minkskandalen.

Jacob Friberg, journalist og chef for gravergruppen på B.T / Foto: Mikkel Eskelund

Jacob Friberg, journalist og chef for gravergruppen på B.T / Foto: Mikkel Eskelund

Slettede sms’er
Ved hjælp af indsigt i en række fortrolige mails har Jacob afsløret, at Statsministeriet var involveret i, hvordan Fødevareministeriet skulle håndtere sagen, da det stod klart, at der ikke var lovhjemmel til minkaflivningen.

Gennem aktindsigter og klager til både Statsministeriet og ombudsmanden fastholdt Jacob Friberg presset for at få adgang til sms-beskeder mellem nogle af sagens hovedpersoner og var dermed med til at blotlægge, at både statsministerens og ledende embedsmænds sms’er var blevet slettet.

Kom og hør, hvordan Jacob fik færden, bevarede troen og fokus på at komme til bunds i sagen, trods gentagne afvisninger og trækken tiden ud.

Tid og sted:
Fredag den 28. januar, 2022 kl. 17-18, Kunstforeningen Gl. Strand 48 i København.

Arrangementet er gratis og for medlemmer af Kreds 1. Der bydes på en drink/forfriskning i forbindelse med arrangementet.

Onlinetilmelding her.

Arkiver