Det personlige filmsprog – hvordan?

5.04.2022

Leder af Den Danske Filmskoles dokumentarlinje, Arne Bro, deler ud af mange års erfaringer og viden som kunstnerisk lærer og vejleder for de studerendes arbejde med dokumentarfilm – ofte med verdensklasse resultater.

Arne Bro vil holde oplæg om ”forholdet mellem fejl og struktur”, som en central forståelse af det personlige sprog og dets måde at udtrykke sig og virke på.

Han skriver: ”Foredraget bør introduceres som tørt og teoretisk, sådan at deltagerne ikke forventer et spektakulært oplæg.”

Undervejs viser Arne Bro filmeksempler på forskellige tilgange til dét, der kaldes ”den iscenesatte dokumentarisme” med introduktion til bagvedliggende motiver og metoder hos instruktøren.

”Denne tilgang er måske mere letfordøjelig end den rent teoretiske diskussion af fejlens betydning og virkemåde. Det virker samtidig forkert at tale om en mere underholdende form. Det er jo stadig mig, der taler.”

Leder af Den Danske Filmskoles dokumentarlinje, Arne Bro / Foto: Kasia Køhler

Leder af Den Danske Filmskoles dokumentarlinje, Arne Bro / Foto: Kasia Køhler

Profil:
Arne Bro er uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole. Han er filmteoretiker og aktiv kulturpolitisk debattør inden for film og specielt dokumentarfilm. Han har arbejdet som instruktør, redaktør, producer og er nu leder af Den Danske Filmskoles dokumentariske linje.

Dokumentarfilm: Motivation, De tavse piger, Ansigt til Ansigt (alle sm.m. Anne Wivel)*, herefter: De Udenforstående, Det Personlige Arbejde. Fiktionsfilm: Stationer (sm.m. Rumle Hammerich), Exil – en farvefilm, Port no. 3. TV-serie: Arbejderbevægelsens Historie 1-7 (sm.m. Kløvedal, Erichsen og Wivel). TV-programmer for TV2/Syd: Begyndelse, Verdens Centrum, Dorthes Bog, Kom Hviledagen i Hu, Sen Udvikling, Weekend i Det Blå. Afgangsfilm fra Filmskolen: En forførers dagbog.

Priser: Roos-prisen, for livslang indsats for dokumentarfilmen, Bodil-prisen, for livslang indsats for dokumentarfilmen, *3 x Robert-prisen for Bedste Dokumentarfilm (Motivation, De Tavse Piger, Ansigt til Ansigt).

Tid og sted:
Onsdag den 4. maj, kl. 17-19 i Cinemateket.

Onlinetilmelding her.

Bemærk, arrangementet er for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved alle afbud efter fristen eller ved udeblivelse. Frist for afbud er den 28. april. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding, hvor no-show-fee-beløbet på kr. 100 reserveres på din konto.

Arkiver