Modtager af Simmel-Prisen 2020

1.07.2020

I Dansk Journalistforbunds Kreds 1 hædrer vi hvert år den bedste kollega. Det gør vi ved at uddele en pris ved vores årlige generalforsamling, som i år skulle have fundet sted 10. marts. Desværre blev vi på grund af frygten for Covid 19 nødt til at udskyde arrangementet – og vi har endnu ikke fundet det forsvarligt at samle medlemmerne. Men der skal mere end en pandemi til at forhindre os i at sende respekt og hæder i retning af en kollega, der i årets løb har gjort en hel særlig indsats. Derfor afslører vi nu vinderen af årets Simmel-pris.

Prisen har sit navn efter René Simmel, som i ti år var en engageret formand for kredsen. Frem til sin alt for tidlige død i 2014 var René fagligt aktiv og drevet af en stor retfærdighedssans, solidaritetsfølelse og han havde skarpe holdninger til sit fag.

Men frem for alt var han en god kammerat og en brændende, fagpolitisk sjæl. Det er i den ånd, vi nu kårer en vinder.

Dommer-komiteen har været samlet og er nået frem til, hvem der skal have prisen i år:

“Vi synes, det har stor værdi at sætte pris på andre. Vi mener også, at det er fine sager at skulle uddele en pris. Og når prisen ovenikøbet skal gives til god Kreds 1-kollega for at være netop dét: En god kollega, så er det mere end fint. Det er en ære. Men samtidigt også lidt trist – for når der skal vælges en vinder, betyder det, at andre ‘vrages’, selvom de også havde fortjent hæder. Mange har igen i år gjort sig umage med at indstille gode kolleger – og i dommerkomitten synes vi, at alle de indstillede fortjener anerkendelse og et stort klap på skulderen. Derfor har vi besluttet som noget nyt at fortælle jer, hvem de er,” siger formand for dommer-komiteen Maj Munk.

De indstillede er:

Mathilde Margrethe Graulund, journalist på Børn&Unge, BUPL’s fagblad. Hun indstilles for hver eneste dag  at sprede positiv energi og glæde omkring sig ved at være smilende, glad, engageret og konsekvent begejstret for sit fag.

Mette Koors, journalist på CBS WIRE – Copenhagen Business Schools uafhængige universitetsavis. Mette er nomineret for at gøre andre bedre og altid øse ud af sin viden og erfaring.

Maja Laursen Bjerg, TV2 Sport. Hun indstilles af 1.000 årsager. Det nævnes blandt andet: (Jeg citerer:) “… at hun skaber socialt liv, så både praktikanter og vi andre gamle røvhuller får en øl sammen, tager ud og spiser, bowler eller 117 andre ting, Maja har taget initiativ til”

Thomas Aue Sobol, journalist, digital fortæller og ejer af kontorfælleskabet Sibirien. Han indstilles af en hel flok af sine freelance-kolleger, fordi han sætter fokus på fælleskab.
“Thomas er hurtig til at finde små opgaver til kontorets medlemmer, hvis han fornemmer, at de er på røven økonomisk. Det har betydet, at vi, der i perioder har mistet gejsten og troen på at freelance-livet kan fungere, har vundet den tilbage igen,” lyder det i indstillingen.

Og prisen går til:

Årets vinder af Simmel-prisen er nomineret af JENS HOLST, der har været fast freelancer på vinderens arbejdsplads i mange år.

I november 2018 blev Jens desværre ramt af en blodprop i hjernestammen. Meddelelsen om  den alvorlige situation røg ud til arbejdspladsen, hvor tillidsrepræsentanten straks reagerede ved at tage på sygebesøg. Men da Jens ikke var vågen måtte han køre hjem igen. Allerede næste morgen var han igen ved sygesengen og i dagene efter, kom han forbi flere gange. 

Jens understreger i indstillingen, at han ikke er at betragte som en fastansat. Og derfor ikke har krav på – eller kan forvente den hjælp, som tillidsfolkene yder de fastansatte. Men det fik han: 

Fra Jens’ indstilling:

“Jeg er alenefar med to børn., som på det tidspunkt var ”nyvoksne” og derfor ikke klædt på til at tackle det offentlige med sygedagpenge, forsikring i forbindelse med kritisk sygdom osv. Personen, jeg indstiller, tilbød at tage sig af alt dette. Det skete ved utallige besøg på min stue og ved et ihærdigt arbejde hjemmefra. 

Takket være hans fantastiske energi, indsigt og forståelse for min meget skrøbelige situation, kæmpede han sig gennem diverse formularer, websites, telefonsluser med meget lange ventetider og fik ordnet det hele. Alt imens jeg kæmpede for at komme tilbage til livet og genoptræne min førlighed.

Jeg er ham evigt dybt taknemmelig over hans indsats for mig. Han har trodset alle regler og været en enestående støtte, i en meget svær tid for mine børn og mig.”

Årets vinder af Simmel-prisen er hovedtillidsrepræsentant på TV2 Danmark, Lennart Sten.

“Tak for hæderen. Det at gøre noget for andre mennesker, giver en rigtig meget igen, og er på mange måder “løn” i sig selv. Men det er altid ekstra dejligt at få et godt, kammeratligt dunk i ryggen, som Simmel-prisen er. Anerkendelse varmer altid, også selvom jeg efterhånden har været tillidsmand i 17 år,” siger Lennert Sten, der kan glæde sig til et ophold i en af Feriefonden Ferieboliger, der følger med prisen.

Kreds 1 ønsker Lennart stort tillykke med prisen.

Hovedtillidsrepræsentant på TV2 Danmark, Lennart Sten. Foto: Privat.

Hovedtillidsrepræsentant på TV2 Danmark, Lennart Sten. Foto: Privat.

Se her alle modtagere af Simmel-Prisen.

Arkiver