Her er de nominerede til Kristian Dahl 2019

5.03.2020

Redaktør Kristian Dahl / Tegning: Aksel Andreasen

Redaktør Kristian Dahl / Tegning: Aksel Andreasen

Komiteen har fundet fem nominerede til årets Kristian Dahl. Fire solister og et hold. 

”Feltet har i år været ualmindeligt stærkt og også meget omfattende. Det vidner om, at yngre journalister kan og vil noget i disse år. Vi har derfor valgt at hædre fem stærke produktioner med nomineringer. Stort tillykke! Vi går nu en runde mere omkring de fem og glæder os til om godt en uge at kunne fortælle, hvem den endelige vinder bliver”, siger formand for Kristian Dahls Mindelegat Pernille Aisinger.

Prisen gives ifølge fundatsen til en ”en yngre journalist, som med lødig journalistik har skabt øget interesse for sit stofområde”. Det er samtidig et krav, at man er medlem af den københavnske Kreds 1. Med prisen følger et legat på 15.000 kr.

Der har i år været 18 indstillede projekter og i et ualmindeligt stærkt felt har komiteen valgt disse fem ud:

Kristian Corfixen for bogen ’Sygeplejersken’, som folder et vigtigt stykke dansk retshistorie ud ved at beskrive den tragiske sag fra Nykøbing Falster, hvor en sygeplejerske blev dømt for at have forsøgt at slå patienter ihjel.

Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen, DR, for podcastserien ’Det Perfekte Offer II’, som sætter fokus på et underbelyst område ved at fortælle historien om seksuelt misbrug og udnyttelse af magt begået af de psykologer, som patienterne er afhængige af.

Ida Nyegård Espersen, Berlingske Tidende, for artikelserie om kriminelle udviklingshæmmede, hvor hun kommer tæt på det enkelte menneskes sammensatte væsen og samtidig udfolder de store perspektiver i hvert kapitel.

Sara Maria Glanowski, for bogen ’Skyggebokser’. Fortællinger fra kanten af New York, som giver et originalt portræt af Amerika i kamp med sine skyggesider gennem tre fortællinger om race, køn, ulighed og politisk radikalisme.

Louise Drivsholm, Martin Bahn og Lasse Skou Andersen, Information, for artikelserien om ’Oksekødsrapporten’, hvor de afslørede hvordan en rapport fra Aarhus Universitet deklareret som uafhængig forskning viste sig at være både misvisende og påvirket af erhvervsinteresser.

Se de 18 forslag til prisen her.

Udvalget, der uddeler Kr. Dahls Mindelegat, består af:
Formand
Pernille Aisinger, Fagbladet Folkeskolen
Hans Mortensen, Weekendavisen
Ronja Pilgaard, dk.nyt/kommunen.dk
Kristoffer Eriksen, Ekstra Bladet
Abdel Aziz Mahmoud, Freelance
Miriam Dalsgaard, Politiken

Har du spørgsmål til legatet, er du velkommen til at kontakte formanden for Kristian Dahl-udvalget, Pernille Aisinger, Fagbladet Folkeskolen på 21426811 eller udvalgets sekretær Mette Eeg på 33 42 80 00

Arkiver