ANGREBET – Omars vej til Krudttønden

25.02.2020

Journalist og instruktør Nils Giversen, Foto: Anja Bo

Journalist og instruktør Nils Giversen, Foto: Anja Bo

Mød journalist og instruktør Nils Giversen når han viser sin seneste film og fortæller om processen onsdag den 4. marts, kl. 16:30 – 19:30.

”ANGREBET – Omars vej til Krudttønden” sendes på DR1 i to dele 2. og 5 marts. Vi er meget glade for at have fået lov til at vise serien samlet. Og særligt fordi Nils har indvilliget i at komme og fortælle om udfordringerne i forhold til arbejdet med sagen.

Synopsis:
For fem år siden blev Danmark ramt af et terrorangreb, da 22-årige Omar el-Hussein angreb Krudttønden og synagogen og dræbte to. Et folk blev rystet og et land blev forandret. Hvad fik et menneske til at gøre det umenneskelige? Kunne tragedien været undgået? Spørgsmål som de pårørende sidder tilbage med. I dokumentarfilmen møder vi for første gang de personer, der kendte Omar el-Hussein bedst, og med nye vidner, fortrolige dokumenter, politifotos og videoovervågning skildrer filmen det rystende forløb, der ledte op til angrebet og kaster nyt lys over et mørkt kapitel i Danmarks historie.

Biografi Nils Giversen:
Nils Giversen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han har lavet dokumentar for både DR og TV2 i 18 år. Senest har han være redaktør for DR2 Dokumentar. Han har modtaget en lang række faglige anerkendelser for sit arbejde. Han har blandt andet modtaget FUJ-prisen for bedste undersøgende journalistik på tv. Den Gyldne Nymfe ved Monte-Carlo Television festival, Billed-Bladets TV-Oscar. Han har også været nomineret til Cavlingprisen 2 gange.

Produceret af:
Filmen er produceret af Final Cut for Real ved producer Signe Byrge Sørensen. Den er produceret i samarbejde med Danmarks Radio, SVT, NRK og RTS. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut, Nordvision, Nordisk Film og TV Fond og EU’s Media program Creative Europe.

År: 2020
Samlet spilletid: 118 min.
Instruktion: Nils Giversen

Tid og sted:
Onsdag den 4. marts, kl. 17:00 – 19:30 i Gloria Biograf. Der bydes på en sandwich inden filmen fra kl. 16.30.

Onlinetilmelding til ”ANGREBET – Omars vej til Krudttønden” her.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen eller ved udeblivelse. Frist for afbud er søndag den 1. marts. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding.

Foto: Adam Jandrup @Final Cut for Real

Foto: Adam Jandrup @Final Cut for Real

Arkiver