Se Steven Spielbergs film ‘The Post’

23.03.2018

Filmen ‘The Post’ er en autentisk beretning om ‘The Pentagon Papers’ og pressens vigtige rolle i det politiske landskab.

Dramaet tager fat i hændelserne omkring ‘The Pentagon Papers’ i 1971, hvor en række kompromitterende dokumenter bliver offentliggjort i The New York Times. Herefter griber The Washington Post bolden, men kommer til at stå over for benhård modstand fra Justitsministeriet, der ikke ønsker flere afsløringer af politisk løgn om Vietnam-krigen. Filmen følger bladets ejer og chefredaktør, der forsøger at gøre det rigtige – med de efterfølgende karrieremæssige og personlige konsekvenser.

‘The Post’ får biografpremiere i en tid, hvor den amerikanske præsident Donald Trump udfordrer pressens rolle med sine udtalelser om fake news, og selvom der er mange nuancer i filmen, bl.a. i forhold til ansvaret over for de involverede parter i sagen, slår instruktøren Steven Spielberg et slag for ytringsfriheden.

Se filmens trailer her: https://www.kino.dk/film/t/th/post

Instruktør: Steven Spielberg
Medvirkende: Tom Hanks, Meryl Streep m.fl.
Spilletid: 115 min

Tid & sted:
Tirsdag den 17. april, kl. 16:50-19:30 i Dagmar Teatret i København.

Efter visningen vil de to journalister Lasse Jensen & Peter Christensen deltage i en debat om pressens rolle, politisk pres og den meget interessante periode journalistikkens historie. Begge har de skrevet længere artikler med afsæt i filmen til henholdsvis Information og Weekendavisen.

Reporter, tv-chef, korrespondent og tv-dokumentarist Lasse Jensen / Foto: Privat

Reporter, tv-chef, korrespondent og tv-dokumentarist Lasse Jensen / Foto: Privat

Lasse Jensen:
Lasse Jensen har været journalist i 53 år. Reporter, tv-chef, korrespondent og tv-dokumentarist. De seneste 15 år har han først og fremmest været mediejournalist, både som mangeårig vært og redaktør på P1’s ”Mennesker og medier” og siden 2008 fast medieskribent på Dagbladet Information. I den egenskab er han også en af de mest brugte medie-kommentatorer i aviser, radio og tv. Han udgav i november medie-erindringsbogen JOURNALIST. Lasse Jensen arbejder for tiden på en større artikel til Information om baggrunden for filmen.

Forfatter cand.mag. Peter Christensen, tidligere forlagsredaktør/litteratur- og kritikerredaktør m.m. / Foto: Privat

Forfatter cand.mag. Peter Christensen, tidligere forlagsredaktør/litteratur- og kritikerredaktør m.m. / Foto: Privat

Peter Christensen:
Peter Christensen er cand.mag., tidligere forlagsredaktør på Gyldendal og tidligere ansat på dagbladet Politiken, blandt andet som litteratur- og kritikredaktør og avisens New York-korrespondent. Han er i dag tilknyttet Politiken som anmelder og har flere bøger bag sig. Hans seneste bog er bogen ’SCOOP: Fra Watergate til Panama Papers – nedslag i journalistikkens verdenshistorie’. Tidligere på måneden skrev Peter Christensen en større artikel om The Post og Pentagon Papers i Weekendavisen.

Onlinetilmelding.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen, som er den 9. april, eller ved udeblivelse. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding.

Arkiver