Prisudvalget for Kristian Dahls Mindelegat har netop nomineret fem journalistiske projekter til årets Kristian Dahls Mindelegat for 2017

28.02.2018

Tegning: Aksel Andreasen

Tegning: Aksel Andreasen

Bag de fem projekter står i alt syv journalister. De nominerede er:

Jonatan Placing, DR
For dokumentarserien om ”De dyre direktører”

Ida Nyegård Espersen, Jyllands-Posten
For brobygning mellem undersøgende og fortællende journalistik og for globale samfundsportrætter fortalt gennem menneskeskæbner.

Niels Lykke Møller og Emil Ellesøe Ditzel, TV2
For deres dækning af sagskomplekset om danske skyldnere, der årligt snyder SKAT for millioner af kroner.

Sandra Brovall, Politiken
For sine reportager, features, nyheder, portrætter m.m. om det moderne kvindeliv.

David Rebouh og Karsten Østergaard fra Fagbladet 3F
For deres afsløringer af skandalesagerne i forbindelse med den nye Storstrømsbro.

Juryen har nomineret de 7 journalister for samlet fem projekter blandt i alt 14 indstillede. De mange indstillede vidner om et stort journalistisk talent blandt unge journalister på både web, tv, aviser og radio. Juryen har med sine nomineringer fremhævet både den klassiske undersøgende journalistik samt de mere fortællende og reportagebårne projekter.

– Vi har diskuteret kandidaterne og er kommet frem til dem, som vi mener, i særlig grad udmærkede sig. Så et stort tillykke til de nominerede. Stærkt gået! Nu mødes juryen igen om et par uger, og så diskuterer og vender vi kandidaterne igen, inden vi endelig beslutter os for vinderen, siger Michael Bech, formand for Kristian Dahl Udvalget.

Se her alle forslag til Kristian Dahls Mindelegat.

Kristian Dahls Mindelegat uddeles til en eller flere yngre journalister, der via lødig journalistik har skabt debat om deres stofområde. Prisen er på 15.000 kroner.

Komiteen udpeger vinderen blandt de fem nominerede projekter onsdag aften den 14. marts. Fredag den 6. april klokken 16.00 overrækkes Mindelegatet til vinderen i Dansk Journalistforbund, Gammel Strand 46, København.

I juryen sidder:
Formand: Michael Bech, TV 2
Pernille Aisinger, Fagbladet Folkeskolen
Thomas Buch-Andersen, Danmarks Radio
Ditte Valente, Freelance
Hans Mortensen, Weekendavisen
Marchen Neel Gjertsen, Jyllands-Posten

Se her tidligere modtagere af Kristian Dahls Mindelegat.

Har du spørgsmål til legatet, er du velkommen til at kontakte formanden for Kristian Dahl-udvalget, Michael Bech, TV 2 på 30 10 03 25 eller mbec@tv2.dk eller udvalgets sekretær Mette Eeg på 33 42 80 00.

Arkiver