Kredskino: The China Hustle

5.03.2018

Foto: Jigsaw Productions

Foto: Jigsaw Productions

Kom til europæiske premiere på åbningsdagen for CPH:DOX 2018 med redaktør David Bentow og finansmanden Peter Kubiki.

Tid og sted:
Torsdag den 15. marts kl 19.30-21:30.
Cinemateket, Asta Bio, Gothersgade 55 i København K.

Efter filmen vil redaktør David Bentow og finansmanden Peter Kubiki være til stede. De vender det kinesiske finanseventyr, forklarer short-selling-tendensen, de erfaringer man har gjort sig verden over og fører det frem i nutiden med hvad der rør sig i Danmark.

Om filmen ‘The China Hustle’
Wall Streets eventyr i Kina i kølvandet på finanskrisen, optrævlet i interviews med journalister og spekulanter.
‘The China Hustle’, som optrævler en chokerende, og hidtil ukendt historie fra tiden efter nedsmeltningen på det globale finansmarked, hvor spekulanterne vendte blikket mod øst: Kina. Her stod tvivlsomme finansfolks klar til at oprette kunstige firmaer for at suge nye investeringer. Firmaer, som buldrede frem på papiret, men som i virkeligheden var ren Olsen Banden. Opskriften: ‘short selling’. Prisen: almindelige menneskers opsparinger. Gennem interviews med journalister, økonomer og spekulanterne selv bliver man både klogere på hvad der skete – og hvorfor. Selvom finanskrisen i år kan fejre sin 10 års fødselsdag, er der ingen udsigter til at markedskræfterne bag den har lært af skaden.

Instruktør: Jed Rothstein
Exec producer: Alex Gibney m.fl.
Land: USA
Varighed: 84 min.

Se filmens trailer her.

David Bentow, redaktør FinansWatch:
David Bentow er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 1997. Sidenhen har David Bentow udmærket sig som en af landets dygtigste finansjournalister med ansættelser hos Bloomberg News, Børsen, hvor han både var finansredaktør og avisens korrespondent i New York, som konsulent i kapitalforvalteren BLS Capital, finansjournalist på Berlingske Business og kommunikationschef i Finansrådet. Han har endvidere været ansat som videnskabelig medarbejder ved Center for Financial Frictions på Institut for Finansiering ved Copenhagen Business School. David har været på FinansWatch siden februar 2014.

Peter Kubicki, Adm. Direktør Investeringsrådgivning A/S:
Peter Kubicki studerede erhvervsøkonomi i Ålborg. Han blev i 1999 aktiechef i den svenske storbank SEB, senere chef for SEBs valuta- og obligationshandel i København og fra 2009-2017 var han adm. direktør for SEB S.A., storbankens datterbank i Luxembourg, der har aktiver for godt 17 milliarder kr., 220 medarbejdere, og filialer i blandt andet Polen, Spanien, Schweiz og Singapore. I juni 2017 blev han Adm. Direktør for Investeringsrådgivning A/S.

Kreds 1 byder på en forfriskning efter filmen.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1. Det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen, som er den 12. marts, eller ved udeblivelse. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding.

Onlinetilmelding til The China Hustle her.

Arkiver