Kredskino: “Courage – Journalism is not a crime” med Tom Heinemann

24.04.2018

De er optaget af ytringsfrihed og for retten til at arbejde som kritiske undersøgende journalister, men er under et massivt pres fra myndighederne. De kender ikke hinanden, men de har modet til fælles. De har courage. Mehman Huseynov, Erdem Gül og Lawi Weng er journalister i lande, hvor medier og ytringsfrihed er under pres. Trods chikane, fængsel og tortur insisterer de tre journalister på at fortsætte arbejdet med at afdække korruption og magtmisbrug i henholdsvis Aserbajdsjan, Tyrkiet og Myanmar (tidl. Burma).

I en tid, hvor undersøgende journalistik er udfordret af mediernes dårlige økonomi, politiske restriktioner og krav om mange klik, sætter ’Courage – Journalism is not a Crime’ fokus på journalistikkens samfundsrolle og de personlige konsekvenser det kan få at gå mod strømmen. Hvad motiverer de tre journalister? Hvilke konsekvenser har deres historier haft?

I filmen medvirker yderligere en række førende eksperter på området, der taler om nye veje for journalistikken.

Tid & sted:
Tirsdag den 8. maj, kl. 17 – 18.30 i Vester Vov Vov, Absalonsgade 5 i København.

Trailer: http://bit.ly/TRAILER-COURAGE
Danmark, 2018
Danske undertekster
Længde: 45 min.
Skrevet og tilrettelagt: Tom Heinemann.
Idé: Rasmus Steen

Foto: Tom Heinemann / Foto: Privat

Foto: Tom Heinemann / Foto: Privat

Tom Heinemann (født 1959) Har arbejdet som undersøgende journalist i 25 år. Han har vundet adskillige internationale priser samt FUJ for hans arbejde. Tre gange været nomineret til en Cavling. Han fik i 2011 Grand Prize ved Europa-Kommissionens Lorenzo Natali-prisoverrækkelse for sin dokumentarfilm, “Fanget i mikrogæld”.

Onlinetilmelding.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen, som er den 30. april, eller ved udeblivelse. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding.

Arkiver