I Kim Walls fodspor

28.11.2018

Billedet viser udstillingen som den så ud i Trelleborg, Sverige. Fotograf: Joachim Wall.

Billedet viser udstillingen som den så ud i Trelleborg, Sverige. Fotograf: Joachim Wall.

Kim Wall var ikke bare en dygtig journalist, men også ferm med sit kamera. I hendes computer fandt forældrene omkring 14.000 billeder fra reportagerejser rundtomkring i verden. Kim Wall havde en enestående evne til at få folk til at åbne sig, fortælle og lade sig fotografere. Uanset hvorhen hun rejse i verden, fandt hun nye historier og fik nye venner.

Kim Walls reportager er blevet til denne udendørs udstilling, hvor beskueren kan rejse verden rundt – fra Nordkorea i øst til Stillehavet i vest. Følg med på en tur til dødens slagmarker i Sri Lanka, bjergbyer i Indien, storbykaos i Beijing, voodooo i Haiti og umage kunstnere i USA.

Kim Wall døde i København i august 2017. Fortællingen om hendes liv kan læses i bogen ‘Bogen om Kim Wall – når ordene slipper op’, Gyldendal 2018. En del af indtægterne går til den fond, der blev stiftet i Kim Walls navn, The Kim Wall Memorial Fund, der hvert år uddeler et legat til en ung kvindelig journalist, der arbejder i Kims ånd. Det første legat er gået til Anne Kirstine Hermann fra København.

En del af Kims tekster kan læses på www.rememberingkimwall.com.

Udstillingen kan ses fra lørdag den 24. november – onsdag den 19. december 2018 på Bryghuspladsen i København.

Arkiver