Profit på journalistik

8.08.2017

Er det muligt at tjene penge på journalistik – sågar med fokus på global udvikling?
Ja, er det korte svar.

Det danske undersøgende medie – Danwatch – har fået stor succes og sågar økonomisk overskud ved at producere undersøgende journalistik med et globalt udviklingsfokus blandt andet i samarbejde med medier som; Politikens gravergruppe, TV2, DR Horisont, P1 Dokumentar og The Guardian.

For tredje år i træk har Danwatch formået at øge både omsætning og overskud baseret på en forretningsmodel defineret af en klar forståelse af medie-type og -kontekst, egen indtjening samt samarbejder med internationale fonde som bl.a. Open Society Foundation, Herman Böll Foundation og Google’s Digital News Initiativ, som Danwatch var det første danske medie, der blev en del af.

Samtidig er deres undersøgende journalistik forsat frit tilgængelig ”i offentlighedens interesse” – og ikke ”låst” inde bag en digital betalingsmur.

Direktør Jesper Nymark, Danwatch

Direktør Jesper Nymark, Danwatch

Kom og hør Jesper Nymark, direktør i Danwatch, fortælle om mediets udvikling, journalistiske samarbejder og deres tilgang til både indhold, formater og forretningsmodel, hvor troen på, hvad undersøgende journalistik – og Danwatch – kan og skal, har været helt central.

Læs mere i: http://journalisten.dk/danwatch-laver-gratis-graverjournalistik-og-millionoverskud

Senest har Danwatch i samarbejde med The Guardian og DR udgivet:
https://www.danwatch.dk/undersoegelser2/mode-massebesvimelser/
https://www.theguardian.com/business/2017/jun/25/female-cambodian-garment-workers-mass-fainting
http://www.dr.dk/nyheder/penge/vero-moda-syersker-besvimer-i-flok
http://www.dr.dk/radio/p1/efterforskerne/efterforskerne-21

Arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1. Det er gratis men der betales no-show-fee ved manglende fremmøde/afbud efter fristen. Frist for afbud er 11. september.

Tid og sted:
Torsdag den 14. september, Kosmopol i Fiolstræde, kl. 17-19.

Onlinetilmelding her.

Arkiver