Mellemøsten som du ikke kender det

19.09.2017

Flere og flere unge etniske danskere blandt andet med rødder i MENA-regionen (Nordafrika, Mellemøsten og Centralasien) udklækkes i dag fra landets medie- og journalistuddannelser sammenlignet med tidligere generationer. Samtidig gør digitaliseringen, at enhver i praksis kan starte sit eget medie. Og det er netop hvad The Turban Times har gjort – et onlinemedie, der gik i luften marts 2016, drevet af 15 bloggere, hvoraf majoriteten er fra Danmark med en etnisk baggrund fra MENA-regionen.

Missionen er at bedrive et medie med historier om: ’Mellemøsten, som du ikke kender det’, sådan som www.theturbantimes.com formulerer det, fx med historier om kvinder og feminisme i regionen, menneskerettigheder, LGBT, religion, kultur og aktivisme.

Hvad betyder denne konstruktion for dækningen og perspektivet i forhold til danske og internationale mainstreammediers historier? Og hvordan forholder The Turban Times sig til de etiske retningslinjer for god journalistisk i forhold som objektivitet, faktuelle oplysninger, balanceret dækning mv.

Kom og hør 4 oplægsholdere fra The Turban Times den 11. oktober, kl. 17 – 19:

  • Blogger og chefredaktør, Masih Sadat, bachelorstuderende i Hebraisk, der fokuserer på Israel, dets mennesker og dets samfund og er ansvarlig for fem internationale bloggere, der på nuværende tidspunkt er bosat og skriver fra Oman, Israel, Gaza og Tyrkiet.
  • Blogger og redaktør, Hanan Chemlali, cand. mag. i Journalistik, der har sit hovedfokus på Marokkos politik og kultur og er ansvarlig for fire danske bloggere, der på nuværende tidspunkt er bosat i henholdsvis Libyen, Libanon og Jordan.
  • Blogger Muhammad Shehada, opvokset i Gaza, og for nyligt flyttet til Sverige, hvor han studerer på Lunds Universitet. Han skriver om politik og livet i Gazastriber for The Turban Times, Haaretz og andre internationale medier.
  • Freelancer Florian Elabdi, cand.mag. i journalistik, freelancer som bl.a. har rapporteret for en række danske og internationale medier fra Irak, Syrien og Tunesien.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved manglende fremmøde/afbud efter fristen. Frist for afbud er den 4. oktober.

Onlinetilmelding her.

Det afholdes hos Kosmopol i Fiolstræde 44.

Arkiver