Kredskino: The John Dalli Mystery

19.09.2017

Kom med Kreds1 til snigpremiere på dokumentarfilmen The John Dalli Mystery mandag den 2. oktober. Efter filmen vil Brügger og Bertelsen fortælle om arbejdet med filmen og deltage i en diskussion om iscenesat dokumentar – Vi afslutter med en drink og en sandwich hos Tapperiet BRUS.

Om filmen:
For otte år siden havnede de to danske journalister Mads Brügger og Mikael Bertelsen i en blindgyde i deres forsøg på at løse en mulig mordsag i EU Kommissionen.

Foto: Sonntag Pictures ApS

Foto: Sonntag Pictures ApS

Da de øjner en ny mulighed for at genoprette deres professionelle renomé, beslutter de sig for at kigge nærmere på en hændelse, der omhandler EU-kommissæren for sundhed, John Dalli, som for nyligt blev beskyldt for at være i lommen på tobaksindustrien og smidt ud af Kommissionen. Da Brügger og Bertelsen rejser til Malta for at mødes med John Dalli, er planen trin for trin at afdække de beviser, der efter alt at dømme tyder på en korrupt sammensværgelse mod Dalli.

Undervejs bliver John Dalli pludselig kontaktet af en hemmelig kilde, der hævder at være i besiddelse af dokumenter og lydoptagelser, der beviser, at der er tale om et storstilet komplot, hvor målet er at slå John Dalli ihjel. Den hemmelige kilde er, mod betaling, villig til at sende en pakke med det eksplosive materiale til Malta, og John Dalli ender med at slå en handel af med den hemmelige kilde, under overværelse af de to danske journalister.

Herfra udvikler John Dalli Mysteriet sig til en en foruroligende, spændende og mørk humoristisk journalistisk odyssé, der spænder fra magtens korridorer i Bruxelles til en eksotisk ø i det Caribiske Hav.

Tid og sted:
Filmen vises mandag den 2. oktober i Empire Bio, kl. 17 – 19.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved manglende fremmøde/afbud efter fristen. Frist for afbud er den 25. september.

Onlinetilmelding her.

Arkiver