Lynkursus i digitalt selvforsvar

8.05.2017

I dag kan alt hvad vi foretager os på computere og smartphones overvåges og registreres. Alligevel ved de færreste, hvordan man beskytter sig selv, sine kilder og sit materiale

Kom med Kreds 1 til fyraftensarrangement hvor du lærer det grundlæggende om at beskytte dine oplysninger og dine kilder.

Deltagelse i arrangementet vil give dig en grundlæggende forståelse af digital sikkerhedsbevidsthed og en målrettet rådgivning om enkle, gratis værktøjer. Du vil undervejs få en viden om, hvor du kan søge yderligere information, hvis du har brug for mere avancerede værktøjer.

Fyraftensmødet er relevant for alle, der ønsker at kunne beskytte deres ret til fortrolig kommunikation, uanset om de arbejder på en lokalredaktion, på Christiansborg, med reportager i udlandet, som kommunikatører, freelancere eller fastansatte.

Aftenen består af to dele:

Del 1. Digital sikkerhedsbevidsthed i hverdagen
Freja Wedenborg er journalist og forfatter til bogen Cryptoguide for journalister. I første del gennemgås, hvordan digital sikkerhedsbevidsthed kan implementeres i hverdagen. Deltagerne lærer at bruge enkle, kryptografiske værktøjer og at kunne identificere relevante trusler og forsvar i deres arbejde.

Del 2. Hvilke værktøjer skal jeg bruge
Forskellige situationer kræver forskellige værktøjer. Måske skal du kunne maile krypteret med en kilde. Måske skal du rejse over landegrænser med fotokort eller harddiske med følsomt materiale. Eller måske skal du beskytte din computer mod hackere, konkurrerende virksomheder eller myndigheder. I aftenens anden del vil datajournalist Aslak Ransby hjælpe med gennemgangen af nogle enkelte øvelser på din smartphone.
Det er en god idé at sørge for, at din telefon er opdaterede med det nyeste styresystem.

Der vil være pause undervejs hvor kredsen byder på en sandwich og en forfriskning.

Tid og sted:
Tirsdag den 23. maj, kl. 17-19.30 hos Kosmopol i Fiolstræde.

Oplægsholdere:
Freja Wedenborg, journalist og forfatter til bogen Cryptoguide for journalister.
Aslak Ransby, datajournalist.

Arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1. Der opkræves kr. 100 såfremt du afmelder dig/udebliver efter mandag den 15. maj.

Onlinetilmelding her.

 

Arkiver