Skriv din første børnebog

3.07.2024

Lær af børnenes fortrukne forfatter

Manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson / Foto: Sara Galbiati, Gyldendal Medie

Manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson / Foto: Sara Galbiati, Gyldendal Medie

Kim Fupz Aakeson fortæller om at fortælle, ikke mindst for børn, og hvad er en god historie overhovedet? Hvad skal vi med dem, hvordan er de skruet sammen, er virkeligheden fuld af dem og hvorfor er Snehvide en røvkedelig hovedkarakter?

Oprindeligt er Kim Fupz tegner, men i dag skriver han først og fremmest børnebøger samt manuskripter til film og tv.
Han holder dog mest af at skrive bøger: ”Børnelitteratur er blevet mit landsted. I den slapper jeg af. Børnelitteratur er et meget mere modigt område, end filmbranchen er. Der er mere angst i film, fordi der er så mange penge på højkant. Børnelitteraturen er så rig sammenlignet med børnefilm,” siger han i et interview med kulturmagasinet Fine Spind.

Profil:
Uddannelse: Manuskriptforfatter ved den danske filmskole, 1996.
Litteraturpriser: Kulturministeriets Børnebogspris, 1990. Dansk vinder i nordisk konkurrence om bedste ungdomsroman, 1992. Boghandlermedhjælperforeningens Børnebogspris, 1992. Zilveren Zoenen (Holland), 1998. Børnebibliotekarernes Kulturpris, 1999. Forlaget Carlsens Børnebogspris (sammen med Cato Thau-Jensen), 2000. Danmarks Skolebibliotekarforenings Børnebogspris, 2000. Robert for bedste danske filmmanuskript, 2000. Danske Dramatikeres Forbunds Allen-prisen, 2002. Æres-Bodil (kollektivt tildelt Kim Fupz Aakeson, Mogens Rukov og Anders Thomas Jensen for filmmanuskripter), 2003. Gyldendals store børnebogspris, 2010. Orlaprisen, 2014. Skriverprisen, Årets læse-let-forfatter, 2016. Carlsenprisen, 2022.
Seneste udgivelse: Fupz på tværs – 6 af de virkelig virkelig gode historier. Gyldendal, 2024.

Tid & sted:
Onsdag den 11. september, kl. 17 – 19 hos Kosmopol i Fiolstræde.

Kredsen byder på en forfriskning og en sandwich i forbindelse med arrangementet.

Du skal være medlem af Kreds 1 for at deltage. Det er gratis, men der reserveres kr. 200 på din konto til no-show-fee, som fastholdes ved udeblivelse og ved afbud efter fristen, som er den 5. september 2024.

Onlinetilmelding her.

 

 

Arkiver