Mød folkene bag Den Sorte Svane

10.07.2024

Med Den Sorte Svane har journalisterne bag forholdt sig til utallige etiske dilemmaer i løbet af de år, hvor dokumentaren blev til. Med stilsikker metode brugte de skjult kamera til i månedsvis at overvåge rockere, svindlere og bandemedlemmer, så de kunne dokumentere og afsløre, hvordan sorte penge vaskes hvide, og hvordan underverdenen arbejder tæt sammen med advokater og jurister.

Foto: TV2

Foto: TV2

Og da dokumentaren endelig var ude, ventede et efterspil, hvor TV2 med overlegen krisekommunikation leverede svar på den kritik, der blev rejst i andre medier. For er der tale om en muldvarp eller en agent provocateur?

Hvordan sætter man bedst “et hemmeligt kontor” op, så man kan kigge rockeren Fasar lige i øjnene, mens han siger “Jeg knepper din mor, jeg knepper din tvivl”, uden at han ved, at man kan se ham? Er der tale om journalistik, som er så vigtig, at man kan risikere hovedpersonens sikkerhed?
Og hvordan har dokumentaren påvirket journalisterne bag efter, den er udkommet?
Det kan du få svar på 20. august klokken 17 – 19, når Kreds 1, Foreningen for Undersøgende Journalistik og Film&TV Gruppen i DJ inviterer til oplæg og debat centralt i København med Mads Brügger, Thomas Østerlin Koch, Steen Schat-Holm og Peter Vesterlund – holdet bag dokumentaren.

Formand for FUJ, bestyrelsesmedlem i Kreds 1 og journalist på Berlingske, Ronja Pilgaard, vil også interviewe journalisterne, og der vil også være mulighed for at stille spørgsmål til dem selv.

Arrangementet er gratis for medlemmer af FUJ, Film&TV Gruppen og Kreds 1 (no-show-fee på kr. 200), og der vil være en forfriskning og en sandwich undervejs.

Tid og sted:
Tirsdag den 20. august, kl. 17 – 19 centralt i København.

Du skal være medlem af Kreds 1 for at deltage. Det er gratis, men der reserveres kr. 200 på din konto til no-show-fee, som fastholdes ved udeblivelse og ved afbud efter fristen, som er den 14. august 2024.

 

Arrangementet er fuldt booket og ventelisten lukket.

Arkiver