Forpremiere på ‘Mørkeland’

24.06.2024

UDSOLGT og tilmelding er lukket.
Kom til forpremiere på filmen MØRKELAND med instruktør Mikkel Serup og journalist og forfatter Niels Krause-Kjær.

Efter en fyringsrunde ender Ulrik Torp (Anders W. Berthelsen) i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll (Nicolas Bro), beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet. Langsomt men sikkert fører sagen Torp i nettet på en politisk sammensværgelse, der truer selve fundamentet for vores samfund. Men de eneste, som tror ham, er avisens unge praktikanter, Emma (Mathilde Arcel) og Simon (Patrick A. Hansen).

Se trailer her.

Efter filmen vil vi tale med filmens instruktør Mikkel Serup og Niels Krause-Kjær, som er forfatter til bogen Mørkeland, om arbejdet med filmen og bogen som den forlæg.

Instruktør Mikkel Serup blev uddannet på Den Danske Filmskole i 2003. Serup er bedst kendt for film og afsnit af TV-serier som Kastanjemanden (2021), Forbrydelsen (2007) og Den bedste mand (2017). Hans første spillefilm var komedien ‘Klassefesten 2 – Begravelsen’ (2014), der solgte mere end en halv million biografbilletter.

Niels Krause-Kjær er journalist, forfatter og foredragsholder. Vi kender ham som vært på bl.a. DR2 Deadline og tidligere DR P1-programmet ‘Krause på Tværs’, og han har ligeledes været bl.a. journalist på Jyllands-Posten, klummeskribent i Berlingske, lektor i politisk journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet og pressechef for Den Konservative Folketingsgruppe. Ved dette arrangement møder vi ham i rollen som forfatter. Blandt hans bøger kan nævnes både en række fagbøger og politiske thrillere såsom Kongekabale, Tilskueren og Mørkeland.

Tid og sted:
Mandag den 19. august, kl. 17 – 19:30 i Grand Teateret

Fakta om filmen:
• Instruktør: Mikkel Serup
• Medvirkende: Anders W. Berthelsen, Nicolas Bro, Mathilde Arcel, Sofia Nolsøe, Patrick A. Hansen, Charlotte Munck, Lene Maria Christensen, Tommy Kenter m.fl.
• Danmark: 2024
• Varighed: 99 min.

Filmen vises for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis. Der reserveres kr. 200 på din konto til no-show-fee, som fastholdes ved udeblivelse og ved afbud efter fristen, som er den 14. august 2024.

Kreds 1 byder på en forfriskning og en sandwich i forbindelse med arrangementet.

Arkiver