Omveje mod Amdi

15.12.2022

Hvordan forfatter Rune Skyum-Nielsen greb sin anmelderroste biografi om Amdi an

Rune Skyum-Nielsen / Foto: Søren Rønholt

Rune Skyum-Nielsen / Foto: Søren Rønholt

Tilbage i 2016 satte Rune Skyum-Nielsen sig for at komme omkring en af nyere danmarkshistories mest medieeksponerede myter og skurkefigurer og nå ind til mennesket bag. Udforske, hvad der prægede Mogens Amdi Petersen undervejs på hans spektakulære livsbane. Måske endda finde nøglerne til at forstå det tillukkede Tvind, der i et halvt århundrede har leget kispus med offentligheden.

I oplægget ‘Omveje mod Amdi’ 17. januar 2023 i Metropol ved Nørreport fortæller han om det tålmodighedstestende arbejde med bestselleren Amdi bliver til. Hvordan han har trukket på gode og dårlige erfaringer fra interviews med alt fra fodboldspillere, forretningsfolk og popstjerner til aldrende familiemedlemmer for at opnå størst mulig åbenhed.

Informationsvildnæs
Undervejs har han forsøgt sig med slægtsforskning og arkiv-graverier, forfulgt skønlitterære ledetråde og sågar teamet op med en folkekær og afvæbnende skuespiller. Endelig var der den ekstraordinært detaljerede tidslinje, der måtte konstrueres for at få styr på fejl og fakta i det informationsvildnis, som de seneste årtiers Amdi-dækning også har udviklet sig til at være.
Amdi bliver til udkom i slutningen af august 2022 og har fået flere femstjernede anmeldelser, ligesom en række produktionsselskaber nåede at byde på rettighederne til biografien, som nu skal laves til fiktionsserie med Pilou Asbæk som en af de drivende kræfter.

Bogen 'Amdi bliver til' / Omslag: Politikens Forlag

Bogen ‘Amdi bliver til’ / Omslag: Politikens Forlag

Rune Skyum-Nielsen har tidligere gjort sig bemærket med journalistiske fortællinger om fx dansk hiphops historie, popsangeren Medina, forfatteren Jakob Ejersbo og fodboldspilleren Nicklas Bendtner. Mere information på ordfraskyum.dk.

Tid og sted:
Tirsdag den 17. januar, kl. 17-19 hos Kosmopol i Fiolstræde (ved Nørreport Station).

Kreds 1 byder på en sandwich og en forfriskning i forbindelse med arrangementet.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis. Dog betales no-show-fee på kr. 100 ved afbud efter den 12. januar 2023. Derfor skal du anføre kontooplysninger ved tilmelding.

Onlinetilmelding her.

 

Arkiver