Morgenmøde: Feminine, fotojournalistiske fortællinger

15.12.2022

Oplev Marie Hald og udvalg fra hendes seneste fotobogs-udgivelse – Femini – på det store lærred i Cinemateket til morgenarrangement den 22. februar.

34-årige Marie Hald er en dansk, internationalt anerkendt fotojournalist, der har udstillet talrige steder i Europa og i de sidste år vundet en lang række priser for hendes serier og portrætter, blandt andet ved Årets Pressefoto, World Press Photo og Young Nordic Photographer of the year 2018.

Marie har zoomet ind på alt fra piger med anoreksi, til kropsaktivister der kæmper for retten til at være tyk og blive accepteret i samfundet. Kvinden er et kontinuerligt motiv i hendes fotografier, som ofte stiller spørgsmål til, hvad kvindekønnet egentlig er. Hendes billeder skriver sig ind i en aktuel debat om kvindens seksualitet, udseende og ligestilling i et moderne samfund.

Marie Hald Feminin / Foto: Marie Hald

Marie Hald Feminin / Foto: Marie Hald

Imod det polerede
For Marie Hald er det vigtigt at belyse emner, der er svære at tale om, og det bruger hun sin kvindelighed og æstetiske sans til. ”Jeg vil gerne bruge min stemme til at kæmpe imod det polerede og det perfekte og vise, at man ikke er alene med ikke at passe ind i samfundets snævre manual,” siger hun.

Marie udgav i efteråret 2022 hendes første fotobog ‘Feminin’ på forlaget Gyldendal.
Bogen er en samling af portrætter og reportager med afsæt i det at være feminin, som du nu får lejlighed til at se udddrag af på et biograflærred og samtidig høre mere om skabelsesprocesserne bag de fotojournalistiske værker.

Tid og sted:
Onsdag den 22. februar, 2023, kl. 8-9 i Carl Bio, Cinemateket. Der vil være et let morgentraktement fra kl. 7:30.

Onlinetilmelding her.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis. Dog betales no-show-fee på kr. 100 ved afbud efter den 19. februar 2023. Derfor skal du anføre kontooplysninger ved tilmelding.

Se eksempler på flere billeder fra Marie herunder:

Foto: Marie Hald

Foto: Marie Hald

Foto: Marie Hald

Foto: Marie Hald

Foto: Marie Hald

Foto: Marie Hald

Arkiver