Kredskino – A Storm Foretold

30.03.2023

Se den omdiskuterede dokumentarfilm A Storm Foretold og mød instruktør Christoffer Guldbrandsen, som fortæller om tiden tilbragt med Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone frem mod stormløbet på Capitol Hill.

A Storm Foretold

A Storm Foretold

Se trailer her.

Med en stor, fed cigar i mundvigen, en drink i hånden, og en afgrundsdyb foragt for sine politiske modstandere er Roger Stone den fødte rådgiver for Donald Trump. Stone er republikansk kongemager med en track-record, der rækker tilbage til præsident Richard Nixon, som han har tatoveret på sin ryg. Med unik adgang har Christoffer Guldbrandsen skabt en film helt inde fra magtens centrum i de sidste måneder af Trump-administrationen, der kulminerede med stormen på Kongressen. Guldbrandsen står midt i stormens øje, da Trump-tilhængerne rykker ind i Washington, og han er til stede, da Roger Stone, der var hjernen bag ‘Stop the steal’-kampagnen, må flygte fra sin hotelsuite i Washington, da kampagnen kulminerer i stormløbet.

‘A Storm Foretold’ er historien om, hvordan et etableret politisk parti forvandledes til en antidemokratisk bevægelse, hvordan retoriske udtalelser bliver til vold, og hvorfor stormen på Kongressen blev den uundgåelige afslutning på Trumps præsidentskab.

Efter filmen vil Christoffer Guldbrandsen vil være til stede og der vil uden tvivl være meget at spørge om. Allerede inden færdiggørelse var A Storm Foretold genstand for stor diskussion. Bl.a. førte filmen næsten til at Guldbrandsen blev sagsøgt for store millionbeløb. Ligeledes røg Guldbrandsen pga. optagelserne til afhøring af den komité i Washington, D.C., der undersøgte stormløbet på Kongressen. Hvordan det er lykkedes Christoffer Guldbrandsen at blive inviteret ind som flue på væggen i hos Trump-rådgiveren er svært at forstå. Det skræmmende nære portræt af Stone, Stop-the-steal kampagnen og en del af det republikanske partis kampagnemaskine giver uden tvivl grobund for mange spørgsmål.

Christoffer Guldbrandsen / Foto: @Frederik Marbell

Christoffer Guldbrandsen / Foto: @Frederik Marbell

Christoffer Guldbrandsen:
Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og City University i London. Efter uddannelsen arbejde han i en årrække som journalist for TV 2 og dokumentarfilmsinstruktør for DR. Guldbrandsens film “Fogh bag facaden” (2003) gav ham en nominering til Cavling-prisen, og efterfølgende har han slået sit ry fast som den danske dokumentarinstruktør, der om nogen kan skabe debat om magt og spin i politik, både dansk og internationalt. Han har i sine film skildret EU-topmødet i 2002, den danske militære deltagelse i Afghanistan, Lykketofts valgkamp i 2005, det nye politiske parti Ny Alliances storhed og fald og valget af den første EU-præsident. Udvalgte film A Storm Foretold (2022), Tyveriet af Afrika (2012), Præsidenten (2011), Dagbog fra midten (2009), Den hemmelige krig (2006), Lykketoft finale (2005), Fogh bag facaden (2003), Exit Brixtofte (2002).

Tid og sted:
Mandag den 24. april kl. 17.00-19.15 i Empire Bio, København N.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis. Dog betales no-show-fee på kr. 100 ved afbud efter den 20. april. Derfor skal du angive kortoplysninger ved tilmelding.

Kreds 1 byder på en sandwich og en forfriskning i forbindelse med arrangementet.

Onlinetilmelding her.

 

Arkiver