Hvordan en prisvindende lydvandring blev til

21.04.2023

I efteråret 2022 vandt det nystartede produktionsselskab Hunhund Productions prisen for Årets Fiktion ved Prix Audio, Danmarks officielle pris for radio, podcast og lyd, for deres nyskabende lydvandring, Øens Ekko.

Foto: Dane Dodds

Foto: Dane Dodds

Projektet, der tog 1,5 år at lave fra ide til færdigt resultat, stablede de egenhændigt på benene. Fra at få ideen til at finde samarbejdspartnere; til at fonde en halv million til projektet; til at udtænke en rute; skrive manuskript; caste skuespillere fra øverste hylde (Ellen Hillingsø, Mikkel Boe Følsgaard, Danica Curcic og Jens Sætter-Lassen b.la.); instruere; klippe og lave lyddesign og kompositioner. Og sidst men ikke mindst få udviklet en app med geolokation, som lydvandringen kunne ligge på. Derudover alle de andre småting, som uundgåeligt følger med, men som man ikke troede, man skulle tage stilling til ved projektets start.

“Arbejdet var halsbrækkende og det mest udfordrende, vi nogensinde har prøvet. Derfor har vi også lært en masse, som vi glæder os til at dele og forhåbentligt inspirere jer med. Både i forhold til at stable et projekt på benene fra bunden og i forhold til at arbejde med et helt nyt lydformat, fuld af benspænd – men også spændende muligheder”

Profil:
Hunhund Productions består af tilrettelægger, manuskriptforfatter og klipper Josefine Maria Hansen og lyddesigner og elektronisk komponist Ida Skovsgaard. De har produceret podcast og lydvandringer af høj kvalitet siden 2019, både selvstændigt og i samarbejde med eksterne partnere.

Josefine er tidligere journalist og værtsvikar på det originale Radio24syvs kulturprogram AK24syv. Hun har derudover arbejdet som lydredaktør, vært og tilrettelægger på Atlas Magasin og som tilrettelægger, producer og klipper hos Berlingske. Hun er kandidat i retorik fra Københavns Universitet og har læst en tillægsuddannelse i journalistisk formidling fra DMJX.

Ida Skovsgaard har arbejdet som lyddesigner for Zetland, Egmont og senest TV2’s nyhedspodcast DATO. Hun er uddannet fra Sonic College og DR’s podcast-talenthold.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1 og deltagelse er gratis. Dog betales no-show-fee på kr. 100 ved afbud efter den 25. maj.

Tid og sted:
Onsdag den 31. maj, kl. 17 – 19 hos Kosmopol i Fiolstræde København.

Onlinetilmelding her.

Arkiver