Morgenmøde: Fra ide til oplæg – hvordan skriver man dramatik?

14.07.2022

Alting gemmer på en historie. Alt kan blive til en historie. Både indenfor journalistik og indenfor drama.

Men hvis man har en ide, hvordan udfolder man den så til et oplæg, der skal danne grobund for et dramatisk værk? Hvordan skaber man medrivende plotlinjer, nuancerede karakterer og fascinerende miljøer, som både understøtter og perspektiverer den historie, man vil fortælle? Hvordan ved man, om ens ide egner sig bedst til teater, tv-serie eller spillefilm? Og hvordan får man lavet et ideoplæg, der fanger producentens interesse?
Kom og få fif og ideer fra en efterspurgt manuskriptforfatter, Andreas Garfield, hvis du drømmer om at gå nye veje som journalist.

Profil:
Andreas Garfield er født i 1976 og uddannet fra Dramatikeruddannelsen ved Århus Teater 2007. Samme år fik han Reumerts Talentpris for krigsdramaet HJEM KÆRE HJEM. Han har lige siden skrevet dramaer, komedier og børne- og ungdomsforestillinger til en række af danske og udenlandske teatre. I 2015 blev han Reumert-nomineret som årets dramatiker. Samme år modtog han Kjeld-Abell-prisen fra Det Danske Akademi. Udenfor Danmark har hans stykker været opført i bl.a. Sverige, Norge og Canada. Han er især kendt for sine psykologiske dramaer med en naturalistisk dialog.

Tid og sted:
Torsdag den 8. september 2022, kl. 8 – 9 i Cinemateket i København.
Let morgenanretning fra kl. 7:30 inkl. kaffe, the og juice.

Onlinetilmelding her.

Det er gratis men med no-show-fee på kr. 100 ved afbud efter den 5. september 2022.

Arkiver