Kredskino – The Lost Leonardo

19.01.2022

The Lost Leonardo er historien bag Salvator Mundi – verdens hidtil dyreste maleri solgt til 450 millioner dollars. Maleriet bliver købt for 1175 dollars på et skummelt auktionshus i New Orleans, hvor restauratorerne opdager smukt udførte renæssance-prægede penselstrøg under det tykke lag maling fra en billige restaurering. Fra det øjeblik bliver Salvator Mundis skæbne dømt til at være bestemt af en umættelig søgen på berømmelse, penge og magt. Samtidig med at prisen på maleriet stiger eksponentielt, bliver spørgsmålene om billedets autencitet kun mere presserende: Er billedet virkelig malet af Leonardo da Vinci?

Maleriets rejse rundt i verden optrævler gradvist skjulte agendaer blandt verdens rigeste mennesker og hos verdens mest magtfulde kunstinstitutioner. Denne rejse kæder The Lost Leonardo sammen og afslører derved, hvordan menneskers interesserer i Salvator Mundi er styret af en trang til altoverskyggende magt i så høj grad, at den faktiske sandhed bliver af sekundær karakter.

Filmen er blevet til i et tæt internationalt samarbejde mellem filmfolk, journalister og manuskriptforfattere, og er instrueret af den prisvindende instruktør Andreas Koefoed. 

Trailer: https://vimeo.com/649452278/299273c148

Efter filmen har vi inviteret filmens producer Andreas Dalsgaard og instruktør Andreas Koefoed til en snak om nye opdagelser som de har gjort sig i sagen gennem de sidste 3 års arbejde. Ligeledes vil vi komme ind på filmens finansiering som bl.a. er sket via række private investorer. Hvordan holder man den journalistiske linje intakt med mange interesser i en film? Hvad har det betydet for processen, og hvordan har det været at navigere i en verden hvor folk har så mange penge, at de kan lægge dig ned med retssager blot ved at knipse med fingrene?

Fotograf Adam Jandrup

Fotograf Adam Jandrup

Tid og sted:
Mandag 7. februar 2022, kl. 16:45 – 18:55 i Grand Teatret.

Onlinetilmelding her.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen eller ved udeblivelse. Frist for afbud er den 3. februar. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding, hvor no-show-fee-beløbet på kr. 100 reserveres på din konto.

Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Instruktør Andreas Koefoed
Andreas Koefoed er filminstruktør og født i København i 1979. Han blev færdiguddannet som dokumentarinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2009 og har en bachelor i sociologi fra Københavns Universitet. Koefoed har instrueret dokumentarfilm siden 2001 med et fokus på karakterdrevne og personlige fortællinger, heriblandt Ballroom Dancer, The Arms Drop and At Home In The World. Hans film er blevet valgt til filmfestivaler rundt om i verden og har vundet utallige priser bl.a. på IDFA, CPH:DOX, Full Frame, AFI Docs, Sheffield Doc Fest og Tribeca.

Producer Andreas Dalsgaard
Andreas Dalsgaard er filmproducer, manuskriptforfatter og instruktør. Han har instrueret og produceret dokumentarfilm gennem to årtier, heriblandt The War Show, The Great Game, The Human Scale, Life Is Sacred, Bogota Change og Afghan Muscles. Filmene har været vist på festivaler rundt om i verden og har vundet flere priser på store filmfestivaler som Venice Film Festival, American Film Institute Grand Prix, Göteborg Film Festival, Danish Critics Association and Al Jazeera Fest.

Spilletid: 1 time, 35 min
Sprog. Engelsk med danske undertekster
Instrueret af Andreas Koefoed
Producere Andreas Dalsgaard & Christoph Jörg
Cinematograf Adam Jandrup
Klipper Nicolas Staffolani Nørregaard
Produceret af Elk Film & Pumpernickel Films
Co-produceret af Mantaray Film

Arkiver