Ulla Terkelsen kalder sig selv for ”verdens ældste tv-journalist”. Hun er uden tvivl også en af de mest elskede og respekterede. I en menneskealder har den nu 78-årige udenrigskorrespondent rapporteret om små og store begivenheder fra alverdens brændpunkter.
Den mest skelsættende begivenhed i hendes levetid har været jerntæppets fald, da millioner kom ud af Sovjetimperiets fængsel, og Europa fik lov til at vokse sammen. De østeuropæiske folk har både før og efter kommunismens sammenbrud haft en særlig plads i hendes hjerte.
Ulla Terkelsen var blot 19 år, da hun flyttede til den polske hovedstad, Warszawa, og knyttede livslange venskaber, og hun har siden 1960’erne utallige gange besøgt lande som Polen, Ungarn og Østtyskland.
Østeuropæerne anses af mange for at være smalsporede nationalister, men det er en fordomsfuld og historieløs vurdering, mener Ulla Terkelsen. Hun holder på mange måder med dem. Og hun holder af dem.
I hendes seneste bog – Øst for paradis – tager hun os med til Europas baggård, til landene øst for paradis, hvor hadet, sorgen og tårerne kun delvist bliver holdt tilbage af moderne traktater med NATO og EU.
Tid og sted:
Tirsdag den 11. oktober, kl. 17 – 19 hos Kosmopol i Fiolstræde i København.
Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1.
Der bydes på sandwich og en forfriskning i forbindelse med arrangementet.
Om forfatteren:
Ulla Terkelsen (f. 1944) er journalist og forfatter til en række bøger, heriblandt erindringsbogen Vi kan sove i flyvemaskinen, som har solgt i mere end 100.000 eksemplarer. Hun er uddannet på Demokraten i Aarhus, efterfulgt af ansættelser som både reporter og chef på DR og siden TV 2, hvor hun i mange år har været udenrigskorrespondent. Ulla Terkelsen har med periodevise afbrydelser levet og arbejdet uden for Danmark siden 1963. I dag er hun bosat i Cannes i Frankrig.
Onlinetilmelding her.
Det er gratis men med no-show-fee på kr. 100 ved afbud efter den 6. oktober 2022. Derfor skal du oplyse konto-oplysninger ved tilmelding.