Kommunalvalg 2021 – hvad er på spil?

7.09.2021

Tirsdag den 16. november 2021 skal der afholdes kommunal- og regionalvalg. I kreds 1 varmer vi op med professor i politik og forvaltning Jacob Torfing, der giver sit syn på de vigtigste valgtemaer og strategier i forbindelse med kommunalvalget.

Jacob Torfing, professor i politik og forvaltning, Roskilde Universitet / Foto: Privat

Jacob Torfing, professor i politik og forvaltning, Roskilde Universitet / Foto: Privat

Kommunerne spiller en afgørende rolle for at levere service og skabe løsninger for borgere og virksomheder. Vi har verdens mest decentrale velfærdsstat, hvor borgerne stemmer i stor stil, om end visse grupper hænger lidt. Kommunevalget kan, ifølge Jacob Torfing,  meget vel gå hen at blive et klimavalg, selvom andre lokale sager presser sig på. FN’s verdensmål spiller også en stigende rolle og breder den politiske dagsorden ud.

Svagt lederskab
Kommunalpolitikerne, der har været noget usynlige under coronakrisen, er nu kommet på banen igen, de er bare udfordret af deres svage politiske lederskab. Det forsøger de dog at kompensere ved i højere grad at inddrage borgerne og samskabe løsninger, mener professoren.

Kom og få input til, hvordan du kan dække kommunevalget 2021.

Tid og sted:
Fredag den 24. september kl. 17 – 18 i Kunstforeningen på Gammel Strand. Der serveres en lille drink – med eller uden alkohol undervejs.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen eller ved udeblivelse. Frist for afbud er onsdag den 22. september. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding, hvor no-show-fee-beløbet på kr. 100 reserveres på din konto.

Onlinetilmelding her.

Arkiver