Hvordan udlever du din dokumentarfilmdrøm?

30.08.2021

Filmverden er ikke lukket land for journalister. Men vi taler og fortæller forskelligt. Det kan du lære.

Prami Laresen / Foto: Anna Bridgwater

Prami Laresen / Foto: Anna Bridgwater

Det kan godt slå gnister, når en personlig dokumentarfilm rammer tv’s sendeflade. Tidligere sager om manipulation og grænser for personligt udtryk har åbnet lidt op for, hvad forskellen går ud på.

Filmværkstedet i København har en åben dør for journalister med en ambition om at producere dokumentarfilm. Men vi lægger vægt på andre udtryk end den klassiske tv-journalistik. Indsigt og viden opleves bedst, når det vækker følelser. Dokumentarfilmen fortælles mere og mere med samme greb som spillefilmen.

Prami Larsen har i over 25 år set ansøgere, som har søgt Filmværkstedet om støtte og kompetencer til dokumentarprojekter. De oplevelser og den viden om de faglige forskelle vil han dele. Ligesom han vil komme ind på, hvad Filmværkstedet kan tilbyde journalister med drømmen om at realisere den lange dokumentarfilm.

På programmet er også journalisterne Mikkel Andreas Beck og Anton Willemann (VJ), som har fået støtte til projektet “De Smukkeste i København – om Brønshøj Boldklub”. De fortæller om, hvordan de fik realiseret idéen om en dokumentar til et reelt og igangværende projekt, hvor learning by doing er i højsædet. Om hvor den traditionelle journalistiks og filmens værktøjer flugter, og hvor de absolut ikke gør.

Mikkel Andreas Beck og Anton Willemann / Foto: Privat

Mikkel Andreas Beck og Anton Willemann / Foto: Privat

Søg støtte hos Filmværkstedet:
Filmværkstedet støtter årligt ca. 45 produktioner – både dokumentar, fiktion, novelle og i sjældne tilfælde også spillefilm. Fire gange om året kan du søge støtte fra værkstedet ved indsendelse af ansøgning.
Læs mere om støttemuligheder, støttevilkår, deadlines, guidelines til ansøgning – og download ansøgningsskema her.

Tid og sted:
Tirsdag den 28. september kl. 17-19, Cinemateket i København.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen eller ved udeblivelse. Frist for afbud er tirsdag den 21. september. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding, hvor no-show-fee-beløbet på kr. 100 reserveres på din konto.

Onlinetilmelding her.

Arkiver