Den visuelle præsentation – et spørgsmål om liv og død

8.03.2021

Webinar onsdag den 7. april, kl. 17 – 18.

Specialist i infografik og visuel kommunikation Gert K. Nielsen, Foto: @privatfoto

Specialist i infografik og visuel kommunikation Gert K. Nielsen, Foto: @privatfoto

Du kender måske til udtrykket ’Death by PowerPoint’, som beskriver oplevelsen af at være tvunget til at se en virkelig kedelig og dårlig præsentation? En præsentation, hvor der ikke er taget hensyn til selv de mest simple regler for god visuel kommunikation. Kender du ikke udtrykket har du sikkert haft oplevelsen alligevel. Langt de fleste PowerPoint-præsentationer opleves desværre som forskellige stadier i dødsprocessen. Du har måske endda selv udsat andre for en ’Døds-PowerPoint’?

Kan ’Death by PowerPoint’ overhovedet undgås? Ja, – for i virkeligheden er PowerPoint et utroligt stærkt værktøj, som efterhånden i de seneste udgaver kan bevæge sig ud af dødsriget og komme tættere på ’Presenters’ Paradise’. Samtidig med, at programmet er stærkt, er det faktisk ret nemt at opnå gode resultater … men desværre er det dog stadig nemmere at lave noget dødkedeligt og dårligt. Du skal altså vide, hvordan du gør, og hvad du skal passe på undervejs.

Det er både sjovt og inspirerende at se, hvad der kan gå galt, og hvad der findes af nye muligheder. Så vi satser stærkt på at være i live allesammen efter webinaret. Ikke mindst fordi aftenens oplægsholder er Gert K Nielsen, som er vant til at bekæmpe kedsomhed med visuelle indsigter og meninger. Han har arbejdet med visuel kommunikation og undervisning i mange år og udover at arbejde praktisk med tingene har han også studeret teorien bag de forskellige virkemidler. Gert arbejder i dag på Københavns Universitet med at udvikle fremtidens læring.

Efter webinaret vil du kunne 

  • Lave bedre præsentationer ved at overholde de mest simple visuelle og kognitive regler for oplægsholdere.
  • Se forskel på dét, der virker, og dét, der ikke gør – og få ideer til, hvad du skal gøre for at undgå katastroferne.
  • Tage dine præsentationer til det næste level og få inspiration til at gå endnu videre.

Webinaret bygger på generelle principper og vil kun i begrænset omfang være rettet specifik mod PowerPoint. Så bruger du Keynote, Canva eller noget helt fjerde, er du også inviteret.

Gert K Nielsen:
Gert K Nielsen er uddannet grafisk designer med praktisk journalistisk erfaring fra flere aviser, inden han i 2009 blev selvstændig med infografikbureauet Emotion. Fra forår 2021 er han blevet ansat på Københavns Universitet for at være med til at producere og udvikle fremtidens læring. Han er specialist i infografik, visuel kommunikation og visuel præsentation og har været dommer i flere internationale grafikkonkurrencer. Gert er en efterspurgt underviser med fingeren på den grafiske puls i både ind- og  udland. Se mere på https://emotion.dk

Webinaret er for medlemmer af Kreds 1.

Onlinetilmelding her.

Arkiver