Siden #Metoo-fænomenet brød igennem tilbage i 2017, har spørgsmål om seksuelle overgreb og krænkelser vakt stor debat både i de traditionelle og på de sociale medier verden over. Men i danske medier er kommentarerne ofte negative, og forekomsten af ord som ’heksejagt’ og ’blodrus’ er ikke sjældne. Det viser sig også i debatten på de sociale medier, og det har bidraget til et negativt billede af #MeToo-bevægelsen i Danmark, viser en undersøgelse lavet af kultur- og medieforsker ved Aarhus Universitet Camilla Møhring Reestorff, som har undersøgt og analyseret ni store danske nyhedsmediers dækning af #metoo på de sociale medier.
Hvilken rolle spiller danske journalister heri og hvilke samfundsmæssige strukturer er journalisterne underlagt, nu hvor sociale medier lukker op for den enkelte borgers direkte og ufileterede holdninger?
Kom og bliv klogere onsdag den 22. maj kl. 17-19 i Cinemateket.
Profil: Camilla Møhring Reestorff er lektor i kultur og medier ved Aarhus Universitet, hvor hun blandt andet leder et center for og redigerer et tidsskrift om deltagelseskultur. I løbet af sin karriere har hun opholdt sig ved University of Sheffield og Cornell University og hun er tilknyttet University of Melbourne som honorary researcher. Blandt hendes udgivelser er bogen “Culture War”, og hun har skrevet en lang række artikler om blandt andet kropsaktivisme og affektiv og emotionel politik.
Onlinetilmelding til Sociale medier og heksejagt her.
Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen eller ved udeblivelse. Frist for afbud er den 15. maj. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding.