Fra journalist til romanforfatter

21.05.2019

Journalist og forfatter Anne Mette Kirk, foto: Kim Vadskær

Journalist og forfatter Anne Mette Kirk, foto: Kim Vadskær

Anne Mette Kirk arbejdede i 16 år i mediebranchen, inden hun kastede sig ud i mange journalisters drøm; nemlig at skrive en roman. I begyndelsen holdt hun projektet hemmeligt:
For hvad nu, hvis hendes tekst var talentløs? Klichefyldt? Eller slet og ret elendig?

”Det blev hurtigt som en besættelse for mig at skrive min roman. Jeg stod op klokken fem om morgenen for at skrive, inden jeg tog på arbejde, og det blev klart, at jeg brændte for det her mere end noget andet,” fortæller Anne Mette. ”Jeg var nødt til at satse, og se om det kunne flyve. Men at sende min roman til et forlag, var næsten ligeså grænseoverskridende som at dele nøgenbilleder med hele verden.”

Journalistiske benspænd
To år efter den nervepirrende mail til et forlag er hendes debutroman KNUST udkommet og befinder sig på boghandlernes bestsellerlister. Anne Mette har sagt sit job op som kommunikationsrådgiver i Kongehuset og er i fuld gang med ’den svære to’er’.

Under sit foredrag fortæller Anne Mette om, hvordan en løs idé blev til en roman på 320 sider, og hvad der skulle til for at fange forlagets interesse. Hun vil berette om de utallige fordele, der er ved hendes journalistiske erfaring – ikke kun, mens hun skrev romanen, men i særdeleshed også i lanceringen af bogen. Hun vil også ærligt dele, hvornår hendes journalistiske baggrund har spændt ben for den kreative proces.

Profil:
Anne Mette Kirk har arbejdet som journalist, redaktør og vært på TV 2 Nyhederne. Hun har været redaktionschef for Esben Bjerre og Peter Falktofts tv-program ”Monte Carlo på DR3” og har senest fungeret som kommunikation- og presserådgiver i Kongehuset. Den 21. marts 2019 udkom hendes debutroman KNUST på People’s Press.

Tid og sted: 
Torsdag den 6. juni fra kl. 17 – 19 i Cinemateket.

Onlinetilmelding til ‘Fra journalist til romanforfatter’ her.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen eller ved udeblivelse. Frist for afbud er den 27. maj. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding.

Arkiver