Kom med Kreds 1 til forpremiere på filmen “Dobbeltspil”

21.12.2017

Se filmen Dobbeltspil før verdenspremieren og mød instruktør Per Fly samt journalist og forfatter Michael Soussan til en samtale om filmatisering af virkelige hændelser.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Per Flys ”Dobbeltspil” er en politisk thriller baseret på den sande historie om 24 årige danske Michael, der får sit ønskejob i FNs Humanitære hjælpeprogram Oil for Food. Michael har taget jobbet i FN for at kæmpe for en bedre verden, men det bliver et chok for ham, da hans karismatiske chef, Pasha, flytter ham fra de trygge kontorer på First Avenue i New York til de kaotiske tilstande i Bagdad. Her går det op for ham, at der svindles med milliarder, og at korruptionen rækker helt ind i de inderste cirkler. Han kastes ud i en magtkamp mellem kyniske diplomater og grådige lobbyisters ønsker om at tjene penge på Iraks olie. Michael tvinges til at vælge, om han vil lukke øjnene for løgnen eller om han vil afsløre alt. Velvidende at hvis han whistleblower, risikerer han at miste sit livs karriere.

Kredskino: Dobbeltspil / Foto: SF Studios

Kredskino: Dobbeltspil / Foto: SF Studios

Inspireret af bestsellerbogen ”Backstabbing for beginners – My crash course in International Diplomacy” af Michael Soussan. Den unge diplomat Michael Soussan fik som ung idealist en kæmpe chance for at gøre en positiv forskel i verden, men endte med at afdække et FN-faciliteret bedrageri af historiske dimensioner.

Michael Soussan er uddannet ved Brown University i USA og Scienes-Po i Paris. Han har i mange år arbejdet som rådgiver i internationale forhold, forfatter og journalist for bl.a. New York Times, Wall Street Journal, CNN, Time, NPR, BBC m.fl., samt undervist i kommunikation på NYU og er partner i Good Loop Media. Han er født i Danmark i 1973 i en dansk-fransk diplomatfamilie, men voksede op i USA og Frankrig. Han bor i dag i New York.

Per Fly, instruktør, manuskriptforfatter, dimitterede fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 1993. I 1995 skrev og instruerede han den prisbelønnede kortfilm ”Kalder Katrine” og blev siden episodeinstruktør på flere afsnit af den ikoniske tv-serie ”Taxa”. I 2000 skrev og instruerede han den prisvindende børnefilm ”Prop og Berta”, inden han skrev og instruerede første kapitel i sin Danmarks trilogi, ”Bænken”. Per Fly anses i dag som én af Danmarks mest socialrealistiske – og nu også internationale – instruktører.

Tid og sted:
Mandag den 15. januar, kl. 16.30 – 18.50 i Dagmar Teatret.

Onlinetilmelding her.

Deltagelse er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter 8. januar eller ved udeblivelse.

 

Arkiver