Drink & Debat: Vedkommende erhvervsjournalistik

6.11.2018

Erhvervsjournalist Thomas G. Svaneborg, Foto: Privat

Erhvervsjournalist Thomas G. Svaneborg, Foto: Privat

Erhvervsjournalist Niels Fastrup, Foto: Jacob Nielsen

Hvordan har makkerparret og erhvervsjournalister på DR – Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup – fundet hoved og hale i de mange bagmænd, pensionsselskaber og banker i hvidvaskningssagen – og frembragt væsentlige historier, der vedkommer vores allesammens dagligdag?
Hvilke kilder har informeret dem, hvordan har de samarbejdet på tværs med journalister over grænserne – og kan de lære os – der ofte står af, når det gælder dækning af erhverv og økonomi – noget?
Det bliver omdrejningspunktet for november måneds Drink & Debat.

Inden arrangementet kan du med fordel se dokumentarfilmen – ’Mændene der plyndrede Europa’, som Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup har bidraget til. Se filmen via linket her.

Tid & sted:
Fredag den 30. november kl .17-18, Cinemateket.

Tilmelding til Drink&Debat.

Profiler:
Thomas Svaneborg er nu vært for P1’s nye erhvervsmagasin: Følg pengene. Han har tidligere skrevet om erhvervsstof på Morgenavisen Jyllands-Posten Økonomisk Ugebrev. Han dækker især emner om finansielle sektor og har stået bag en række undersøgende journalistiske projekter. Thomas Svaneborg er forfatter og medforfatter til flere bøger om skandaler i dansk erhvervsliv.

Niels Fastrup er undersøgende journalist i DR Nyheder og har i mange år afdækket økonomisk kriminalitet og skattely. Han har flere gange været nomineret til priser for undersøgende journalistik og står sammen med Thomas Svaneborg bag tre DR1-dokumentarer, blandt andet Milliardkuppet og Mændene der plyndrede Europa. Han er uddannet fra universitet i blandt andet filosofi.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen eller ved udeblivelse. Frist for afbud er tirsdag den 27. november. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding.

Arkiver