Dobbelt Pulitzer Prize-vinder besøger Kreds 1

22.03.2018

Dobbelt Pulitzer Prize-vinder Martha Mendoza / Foto: Associated Press

Dobbelt Pulitzer Prize-vinder Martha Mendoza / Foto: Associated Press

OBS! Arrangementet er aflyst af personlige årsager.

I samarbejde med det undersøgende medie Danwatch har Kreds 1 inviteret den dobbelt Pulitzer Prize-vinder Martha Mendoza til at fortælle om hendes journalistiske afdækning af: Seafood From Slaves. Mendoza blev i 2016 æret med en Pulitzerpris for sin undersøgelse af slavearbejde og menneskerettighedskrænkelser i den thailandske seafood sektor. Afsløringer der førte til friheden for mere end 2000 slaver på fiskebåde i Asien.

Den amerikanske journalist arbejder for Associated Press i Silicon Valley, New York, New Mexico and Mexico City og var ligeledes en del af det hold, som i 2000 vandt en Pulitzer-præmie for den omfattende dokumentation, som afslørede årtiers hemmelighed om, hvordan amerikanske soldater tidligt i koreakrigen dræbte hundredvis af civile ved No Gun Ri-broen.

Direktør for Danwatch, Jesper Nymark / Foto: Danwatch

Direktør for Danwatch, Jesper Nymark / Foto: Danwatch

Crossborder-samarbejde
Sammen med Jesper Nymark, direktør for Danwatch, vil Mendoza tale om de særlige udfordringer, der følger med deres type undersøgende journalistik, som ofte kræver omfattende data- og varekæderesearch, samt feltrejser til lande, hvor det kan være både svært og farligt at opererer som journalist. Samtidig er de to et godt eksempel på den stigende praksis for international cross-border samarbejde mellem både medier, journalister, civilsamfund og wistleblowers.

Fælles for Martha Mendoza og Danwatch er også, at deres undersøgende journalistik har medført politisk efterspil, offentlig debat og konkrete ændringer hos nogle af verdens største virksomheder.

Martha Mendoza:
Pulitzer Prize-winning Associated Press National Writer Martha Mendoza provides breaking news, enterprise and investigative reporting from around the world. Mendoza has focused on human trafficking in Asia since 2015, cybersecurity in 2014 and covered Latin America from 2010 to 2013. Mendoza was a 2001 Knight Fellow at Stanford University and a 2007 Ferris Professor of Humanities at Princeton University. She also teaches in the graduate University of California, Santa Cruz Science Communications Program.

Danwatch er et prisbelønnet, undersøgende medie, der med sit særlige journalistiske fokus har afdækket og dokumenteret staters, virksomheder og investorers overtrædelser af inter(nationale) konventioner af alt fra skattely, investeringer og skibsophug til fødevare-, tekstil og ITC-produktion. Ofte er det sker i samarbejde med større og bredere medier som bl.a.: Politikens gravergruppe, DR og TV2; og internationale medier som The Guardian, Deutsche Welle samt med internationale journalistiske netværk.

Tid & sted:
Onsdag den 18. april, kl. 17-19, hos Kunstforeningen Gl. Strand, Gammel Strand nr. 48 i København.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen, som er den 10. april, eller ved udeblivelse. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding.

Arkiver