Det Store Svigt – en miljøjournalistisk beretning

19.12.2017

Kjeld Hansen, Foto: Gads Forlag

Kjeld Hansen, Foto: Gads Forlag

Kjeld Hansen er en uafhængig, kritisk journalist med hang til at grave dybt i den danske natur og belyse forvaltningen heraf, senest med bogen: Det Store Svigt, som anmelderne roser for præcision, overblik og dokumentation.

Kjeld Hansen har gennemgået samtlige 5797 naturfredninger, som myndigheder og politikere officielt hævder, der er gennemført siden 1917. Imidlertid afslører hans research, at det sande antal blot er 1843. Kun ved at tælle kirker, store sten, forbud mod reklameskilte og P-pladser ved strandene med som ”naturfredninger”, er det lykkedes at puste antallet op og skabe illusionen om det naturfredede Danmark.

Kom og hør miljøjournalisten fortælle om sit arbejdes vilkår og udfordringer. Hvor søger Kjeld Hansen sine græsgange, og hvor mener han, at vi som journalister bør rette vores fokus, hvis vi ønsker at medvirke til bevarelsen af dansk natur?

Profil:
Kjeld Hansen er miljøjournalist og samfundsdebattør. Er internationalt kendt for sin afsløring af rovdriften på Grønlands natur med bogen A Farewell to Greenlands Wildlife (Gads Forlag 2001). Hans næste bog Der er et yndigt land – om Danmarks naturs sande tilstand – vakte stor opmærksomhed (Gads Forlag 2003), mens hovedværket Det Tabte Land (Gads Forlag 2008) underbyggede hans position som landets førende miljøskribent og gav ham Dansk Forfatterforenings hæderspris for årets fagbog. To-binds værket Folk & Fortællinger fra Det Tabte Land fra 2011 og 2014 demonstrerer atter hans dybe kendskab til alle hjørner af Danmark og de personer, der har formet landets natur på godt og ondt.

Læs mere om Kjeld Hansen og hans arbejde her: www.naturfredning.dk

Tid & Sted:
Kosmopol, Fiolstræde 44, tirsdag den 16. januar 2018, kl. 17-19,

Onlinetilmelding her.

Deltagelse er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen 9. januar eller ved udeblivelse.

Arkiver