Udsat for pressen

Journalist Ulrik Holmstrup, Foto: Privat

Journalist Ulrik Holmstrup, Foto: Privat

Vi bruger hvert år 15 milliarder kroner på at hjælpe de mest udsatte børn. Medierne kaster sig over skandalesagerne om misbrug og omsorgssvigt af børn. Forskerne laver endnu et problembeskrivende studie. Og politikerne strammer endnu engang lovgivningen. Men det hjælper alt sammen ikke rigtig børnene.

I efteråret 2017 udgav journalisten Ulrik Holmstrup bogen: ’Udsat for pressen’, der afdækker, hvordan det ulykkelige samspil mellem medier, politik og forskere har været med til at bevare status quo på et område, der råber på nytænkning.

”Under min research til bogen har jeg kunnet konstatere, at der er en uhyggelig grad af overensstemmelse mellem journalisternes dækning af skandalesagerne og de politiske initiativer, der tages på området.”

Hør mere om Ulrik Holmstrups grundige research og alvorlige konklusioner til fyraftenarrangement i Kreds 1, tirsdag den 10. april 2018.

Tid & sted:
Tirsdag den 10. april, kl. 17 – 19 i Cinemateket

Profil:
Ulrik Holmstrup er uddannet journalist. Han har i over 25 år lavet dokumentarprogrammer til DR – ofte om sociale og psykologiske emner. Udsendelser som ’Børn er også en slags mennesker’, ’Børnenes Kamp’, ’Familiens Råd’, ’Mælkebøttebørnene’, ’Vejen væk fra volden’ og ’De voksne Børn’, som indbragte ham en TV-Oscar.
Sideløbende med det journalistiske arbejde har han undervist på journalistuddannelserne og de socialfaglige uddannelser. Som den første fik han i 2014 et fellowship på TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet.

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1. Det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen som er den 2. april eller ved udeblivelse. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding.

Onlinetilmelding her.