Drink & Debat: Digital chikane – hvad gør vi?

Karen Hedegaard, selvstændig grafisk designer og Freja Wedenborg, journalist og forfatter til bogen Cryptoguide for journalister / Fotos af hhv.: Jens Otto Emmich & Andrea Sigaard

Karen Hedegaard, selvstændig grafisk designer og Freja Wedenborg, journalist og forfatter til bogen Cryptoguide for journalister / Fotos af hhv.: Jens Otto Emmich & Andrea Sigaard

I maj 2019 startede Dansk Journalistforbund en selvorganiseret digital selvforsvarsgruppe for alle forbundets medlemmer. Initiativtagerne – Karen Hedegaard og Freja Wedenborg stiller nu op til Drink & Debat for at diskutere et alvorligt emne:

”Jeg hører nærmest dagligt fra folk der udsættes for beskeder på private kanaler. Jeg har selv oplevet det og kender rigtig mange, der har oplevet målrettede hadefulde kampagner. Der er mange grader af angreb online – alle har sikkert prøvet at få en åndssvag besked, men hvis man udsættes for et målrettet angreb og får at vide, at man er klam og dum og det der er værre, vil man på et eller andet tidspunkt knække – og måske opleve stress, angst, eller afholde sig fra som journalist at dække bestemte ting eller personer. Når man befinder sig midt i stormen og bombarderes, er det vigtigt, man har nogle at skrive til, så man ikke er alene. Det er formålet med denne gruppe,” har Karen Hedegaard sagt til Dansk Journalistforbund.

Den omfattende chikane og dets psykiske konsekvenser kunne måske afhjælpes ved et fællesskab og netværk omkring de ramte, hvilket de to oplægsholdere vil tale mere om.

Tid og sted:
Drink & Debat: Cinemateket, fredag den 30. august, kl. 17-18.

Profiler:
Karen Hedegaard – selvstændig grafisk designer. Jeg er medlem af Hovedbestyrelsen og har i flere år beskæftiget mig med arbejdsmiljø, senest sammen med Freja omkring digital chikane, hvor jeg har haft særligt fokus på digital chikanes konsekvenser for arbejdsmiljøet.

Freja Wedenborg er journalist og forfatter til bogen Cryptoguide for journalister. Hun underviser i journalistik på Vallekilde Højskole og freelancer ved siden af som medlem af ekspertnetværket Cybernauterne med særligt fokus på digital sikkerhed og digital chikane. Hun sidder i hovedbestyrelsen for Dansk Journalistforbund og er formand for Etik- og Mediepolitisk Udvalg.

Onlinetilmelding til ‘Digital chikane – hvad gør vi? ’

Bemærk, arrangementet er kun for medlemmer af Kreds 1 og det er gratis men der betales no-show-fee ved afbud efter fristen eller ved udeblivelse. Frist for afbud er den 27. august. Derfor skal du angive dine betalingsoplysninger ved tilmelding.

Relevante links:
Generelt om problemstillingen
Hvordan kan man få en bedre debat online (ny folder)
DJ starter digital selvforsvarsgruppe
Ny gruppe vil bekæmpe digital chikane og være værn med troldene
Dø din fucking bitch