Digital research og personsøgning: Sådan researcher du bedst på Facebook

Facebook bliver konstant lavet om. Alt det, vi kendte som Graph Search er fortid, og vi har været nødt til at finde andre måder at søge på. Den gode nyhed er, at du stadig kan bruge Facebook som et vigtigt element i personsøgning.

I webinaret får du en gennemgang af de metoder, der her og nu giver de bedste resultater. Du bliver også introduceret til sites, du kan bruge i din søgning, og som giver bedre resultater, end hvis du søger i Facebooks eget søgefelt.

Kreds har inviteret Tommy Kaas som i mange år har undervist i digital research og datajournalistik til at gennemgå mulighederne. Webinaret bliver et af de første i en række webinarer som Kreds 1 byder på over de kommende måneder.

Tid:
Mandag den 2. november, kl. 17:00 – 17:50.

Foto: Adobe StockPhoto

Foto: Adobe StockPhoto

Privatfoto: Tommy Kaas, journalist og medejer af Kaas & Mulvad

Privatfoto: Tommy Kaas, journalist og medejer af Kaas & Mulvad

Tommy Kaas er journalist og medejer af Kaas & Mulvad. Han har i mere end 20 år arbejdet målrettet med at kombinere data og journalistik. Han var medstifter af Foreningen for computerstøttet journalistik og centeret for analytisk journalistik, DICAR, hvor han også var ansat 2001-2006. Siden DICAR lukkede med udgangen af 2006, har han og Nils Mulvad drevet det fælles firma, Kaas & Mulvad.

Tommy Kaas er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1988 og har arbejdet på Vejle Amts Folkeblad, Danske Kommuner, De 3 Stiftstidender og JydskeVestkysten samt Erhvervsbladet.
Tommy Kaas var fra 2006 til 2016 intern og ekstern underviser i datavirksomheden Experian. Han underviser dog oftest i digital research og datajournalistik og har holdt kurser og trænet mediefolk i Europa, USA, Afrika, Sydamerika og Asien.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1. Onlinetilmelding her.

Den analytiske journalists værktøjskammer

Registrering af oplysninger danner grobund for historier, det ved enhver journalist. Men har du også styr på de mange programmer, der kan gøre dit arbejde lettere og give dig nye historier?

Kreds 1 har inviteret datajournalist Kåre Kildall Rysgaard som på et webinar vil demonstrere hans tre favorit værktøjer, der på forskellig måde kan hjælpe med at indfange, holde styr på og analysere oplysninger og gør journalister i stand til at løse uendeligt mange opgaver med data.

Tid:
Tirsdag den 17. november, kl. 17:00 – 18:00.

Foto: Adobe StockPhoto

Foto: Adobe StockPhoto

Pivottabeller i Excel – Det effektive redskab
De kraftfulde pivottabeller giver journalister mulighed for at lave analyser og historier med data meget hurtigere og effektivt. Oplægget går langsomt frem, så der gerne skulle være noget af hente både, hvis du er vant til at arbejde med Excel eller sjældent rør regneprogrammet.

Helium Scraper – tøm nettet uden at programmere
Når du tømmer hundrede- eller tusindvis af hjemmesider for information, kan du få unikke solohistorier med perspektiv. Drømmer du om at webscrape hjemmesider for information, men orker ikke at lære at programmere? Så er Helium Scraper sikkert noget for dig. Helium Scraper fungerer uden programmering og har et væld af funktioner, som gør, at den kan bruges som en schweizerkniv til at skære igennem mange svære opgaver, men uden at det er vildt vanskeligt og kompliceret. På webinaret er der en kort introduktion til programmeret.

Access – kæd data sammen og få flere historier
Har små skoler bedre trivsel end store? Har yderkommuner flere haller pr indbygger eller dårlige service end storbykommuner? Access er værktøjet, som gør det muligt at kæde forskellige datasæt sammen med joins. På webinaret er der en simpel introduktion til, hvordan du kæder forskellige datasæt sammen, og hvorfor det kan være smart at kunne netop det.

Privatfoto: Datajournalist Kåre Kildall Rysgaard

Privatfoto: Datajournalist Kåre Kildall Rysgaard

Om Kåre Kildall Rysgaard:
Kåre Kildall Rysgaard har arbejdet fuldtid med datajournalist i 14 år og er ansat på DR´s Indlandsredaktion i Aarhus. Han arbejder til dagligt med historier til TV-avisen, Radiavisen og DR.dk og samarbejder også med andre redaktioner som Dokumentar, Kontant eller Orientering, når de har brug for ekstra kræfter i forhold til analyse og data. For at få inspiration til datajournalistikken har han blandt andet fem gange været på Nicar konference i USA, og derudover Dataharvest i Bruxelles og NODA, som er den nordiske konference for datajournalistik.

Arrangementet er for medlemmer af Kreds 1. Onlinetilmelding her.

Ingen generalforsamling i 2020 i Kreds 1

Illustration Mathias Wohlert

Illustration Mathias Wohlert

Til kredsens medlemmer

Generalforsamling var oprindeligt planlagt til den 10. marts men blev på dagen i første omgang udsat på grund af meldingerne om udviklingen i Corona.

Efter mange overvejelser og i lyset af den seneste tids Covid-19 udvikling, har bestyrelsen besluttet helt at aflyse dette års generalforsamling.

Det var håbet, at situationen ville stabilisere sig så meget, at det endelig atter ville lykkedes at møde venner og kollegaer til generalforsamling her i efteråret, sådan er det desværre ikke gået.

Bestyrelsen fortsætter derfor uændret frem til marts måned, hvor vi forhåbentlig kan afholde generalforsamling. Beslutningen er vendt med DJ’s jurister.

Kredsens regnskab, budget og formandens beretning skal du dog ikke snydes for og alle tre dele kan ses her på siden.

Bestyrelsen er i gang med planlægning af generalforsamlingen i 2021.

Se her årsregnskab 2019
Se her budget 2020
Se her formandens beretning for 2019